Navn: Michael Borup
Alder: 28 år
Bopæl: Århus N
Beskæftigelse: Stud. med. ved Århus universitet
Civilt: Bor sammen med Linda og min datter Ida
Klub: Aarhus 1900 MTB
Team: Team Webike Vision
Sponsorer: Webike, Vision, Skanroll
Mail: Micborup[AT]hotmail.com


Mit navn er Michael Borup jeg er 28 år gammel. Jeg har altid været meget optaget af sport, og har i løbet af mit liv prøvet kræfter med mange forskellige. Jeg startede som alle andre drenge med at spille fodbold, men synes imidlertid at det var væsentligt sjovere at cykle til fodbold end at spille det, så valget om at skifte sportsgren var ikke så vanskeligt.

Jeg startede for alvor med at køre cykelløb i landevejsklubben Vejen BC i 1997. Mine første sæsoner på landevejen var ikke den store succes, men et højskoleophold på Oure idrætshøjskole ændrede lidt på tingene, og jeg stødte for første gang på en MTB. I år 2000 kørte jeg mit første MTB løb, Hillerød MTB-marathon, og besluttede efter 103 umenneskelige kilometer at mountainbike var noget af det fedeste jeg nogensinde havde prøvet.

I 2002 flyttede jeg til Århus for at læse medicin og meldte mig ved den lejlighed ind i Aarhus 1900 MTB. I den første sæson blev det ikke til det store, ud over mødet med en hyggelig og meget social anlagt klub. I sæsonen 2003 fik træningen mere fokus og jeg rykkede op i B-klassen, i 2004 rykkede jeg op i A-klassen og har siden kørt der.

Mit speciale indenfor sporten er MTB-marathons (XCM). Heri har jeg fundet den optimale kombinationen af landevejens taktik og mountainbikesportens intensitet.

Jeg og har efterhånden besøgt det meste af verdenen med min cykel som følgesvend, og jeg har kørt fuldt Word Cup XCM program i 2006, 2007 og 2008. Det er desuden blevet til 4 deltagelser i VM i XCM. I 2006 deltog jeg for første gang i verdens hårdeste og længste MTB-etapeløb, Crocodile Trophy i Australien. Jeg kom til at spille en af løbets hovedroller og hentede undervejs 2 etapesejre og sluttede samlet løbet som nr. 7.

I 2007 stillede jeg igen til start og efter et vanvittigt hårdt og varmt løb kunne jeg indtage løbets samlede 4 plads. Det blev ikke til etapesejre undervejs i 2007, men jeg var endnu engang i begivenhedernes centrum.

I 2008 rettede jeg fokus mod nogle af de europæiske etapeløb, og hentede en fjerde plads i Trans Germany sammen med Allan Bachmann, som det bedste resultat.

Med henblik på 2009 har jeg skrevet kontrakt med Team Webike Vision, og glæder mig naturligvis til at give den gas sammen holdet i den nye sæson!