03.11.2006 00:07
Crocodile Trophy 2006, the finale

Tid til sidste etape af min beretning fra årets Crocodile Trophy.

Lad det være sagt fra starten, Crocodile Trophy har været en kæmpe oplevelse, dels pga. de sportslige resultater, men også selve udfordringen og eventyret ved løbet som helhed.

Organisationen omkring løbet er til tider ret dårligt, og der er en lang række irritationsmomenter, som kunne løses med den største lethed. Desværre sker dette ikke og man blev til tider mødt med en meget nedladende attitude fra arrangørerne, når man tillod sig at påpege, at der var noget, som burde ændres.
Løbets logistik giver en lang række vanskeligheder, og dem må man have forståelse for. I mine øjne blev logistikken dog også til tider brugt som undskyldning for dårlig planlægning hjemmefra. Linda kørte altid med i en af løbets officielle biler, og kunne hver aften berette om et helt uhyrligt antal organisatoriske målstregsredninger, som rytter oplevede vi dem dog meget sjældent.
Løbets rent sportslige afvikling var (bortset fra den famøs pil på etape 5) upåklageligt. Jeg var aldrig bange for at køre forkert og afmærkningen var i reglen god. Løbet mangler efter min mening 1-2 rene MTB etaper mere, da det er på disse etaper at løbet åbner sig og man kan smide alle de taktiske bånd.

Det, at man skal bo i telt, giver løbet en hel speciel dimension, og efter at man har vænnet sig til at man rent faktisk er under åben himmel altid, bliver det helt vildt fedt. Følelsen af at stå under åben himmel midt i outbacken og se på stjernerne står stadig som en meget fed oplevelse.
Vi så naturligvis en masse vilde dyr, men et par gode støvler sikrer stort set een fra det meste, samt lidt naturlig agtpågivenhed, når man er ”på tur med skovlen”. For mit vedkommende fik jeg lige så stille ændret mit forhold til den australske natur, og jeg har lagt en stor del af mine forbier på hylden. Som Sarah den australske læge sagde: ”If you see a snake – walk away” – let og udramatisk!

Forplejningen var bortset fra de sidste 2 dage god. Maden var helt ok, og der var nok. Der var en del etaper, hvor der ikke var mad når vi kom i mål. Nogle gange på grund af dårlig planlægning, andre gange pga. at køkkenlastbilen ikke kan følge rytteres tempo undervejs på etaperne.
Løbets mest negative side var hygiejnen i køkkenet, jeg har ikke rigtigt kunne finde nogen forklaring på dette, ud over sløseri og manglende uddannelse. Jeg vil sige det sådan, at aldrig har jeg været så glad for mine Paragurt piller fra Matas! Resultatet blev da også et felt, hvor 95% havde maveproblemer og en hel del nok ikke slipper af med dem lige foreløbigt!

Nu til det spørgsmål, som jeg er blevet stillet mest i de sidste dage – Hvad med Crocodile Trophy 2007?

Jeg er absolut kommet til at holde af Crocodile Trophy og vil meget gerne forsøge endnu en gang. MEN Crocodile Trophy er et meget dyrt løb at deltage i, og lige nu virker arbejdet med at finde sponsorer igen til 2007 ret uoverskueligt. Løbets placering sidst på sæsonen gør tillige, at det er en stor udfordring for hovedet at bevare træningsmotivationen.

Anyways, sæsonen 2006 er slut, hvilket er godt, da jeg fysisk og psykisk er helt færdig. Næste punkt på kalenderne er at få sendt Ghosten hjem og så hoppe ombord på en dykkerbåd.
Det kan være at svaret på deltagelse i Crocodile Trophy 2007 allerede står meget tydeligere om et par dage, når det hele er kommet lidt mere på afstand…

 1. mads siger:

  jeg er utrolig stolt af at du har kunne bruge nogen af de erfaringer jeg har givet til dig. Mange hilsner fra din tidligere træner


 2. Astrid / Haretri siger:

  Hej Michael. Tillyke med CT 2006! Jeg kørte CT i 2005 og synes også at organisationen var noget rodet. Bagage der ikke var kommet frem da rytterne var kommet i mål etc. Vi var dog meget heldigt med maden i 2005 : ) Men alt i alt er CT en kæmpe oplevelseog kan anbefales!


 3. Simon siger:

  Det har været utrolig spændende at følge din tur i outbacken. Jeg kan kun sige at din indstilling og resultater fortjener alt respekt! Endvidere er jeg sku lidt misundelig på alle de oplevelser du har fået dernede. Jeg må sku arbejde på at komme derned og køre engang:) Du må have en rigtig god ferie, den er fortjent.


 4. Hans-Henrik siger:

  Det er STORT at læse om dit eventyr - jeg ville ønske jeg kunne have været med og taget de fede billeder....! Rigtig god ferie til Linda og dig!


 5. Mikkel B. Nørgaard siger:

  Mener bestemt også at der burde være nogle flere MTB teknikske/specifikke etaper.


 6. Mikkel B. Nørgaard siger:

  Hej Michael, jeg kørte løbet i 2005 og kan nikke genkendene til dine oplevelser dernede. Tilsynelandene så har dårlig organisation vist været en fast bestanddel af løbets 12 årige historie. I 2005 lavede de også nogle dumme fejl, og jeg/vi stod og tænkte lidt "Nu har de folk lavet de løb i mange år, hvor lærer de det?" Men godt kørt dernede. Mvh Mikkel/København.


 7. RWJ siger:

  God tur!


 8. Borup siger:

  Jeg drager på ferie i de næste par mdr, så opdateringen af denne side bliver lidt løs, indtil timeglasset skal vendes og sæsonen 2007 står for døren...


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)