18.09.2006 09:04
XC DM 2006

Efter en længere pause væk fra xc-løb blev det i går tid til Årets XC DM i MTB. Løbet blev kørt i Vissenbjerg med Cykling Odense som vært.

Da jeg ankom til stævnepladsen blev jeg mødt af et utrolig væld af ryttere samt en flot plads med masser af tilskuere.
Det er 2 år siden jeg sidst har kørt i Vissenbjerg så jeg brugte opvarmningen til at se ruten lidt an. Den viste sig at være rigtig fed, med nogle gode nedkørsler og nogle temmelig heftige opkørsler.

Starten gik ikke særligt godt og jeg kom til at være i gruppe med Søren Laursen fra ÅMK og Lars Isaksen fra Kolding BC på en placering omkring top-10. Jeg følte dog ikke at jeg på noget tidspunkt kørte mig selv helt ud. På slutningen af første omgang fik jeg et lille hul til Isaksen mens Laursen var trukket lidt fra. Midt på 2. omgang begyndte tingene at køre, desværre skete der det der ikke måtte ske, da min kæde sprang for foden af en lang opkørsel. Jeg knaldede ved samme lejlighed knæet op i styret, og det var først efter at jeg havde sundet mig lidt, at jeg fik taget mig sammen til at komme videre. Jeg havde desværre ikke nogen kædesamler med, men heldigvis kunne jeg låne en af Michael Iversen, som havde lidt samme skæbne som mig.

Jeg smed alt i alt omkring 8 minutter på mit uheld og så var der altså lang vej tilbage op igennem feltet. På de næste omgange kørte jeg mest løbet som en god gang træning. Efter 5. omgange blev jeg pillet ud af løbet på en placering som nr. 25.

Alt i alt en skuffende dag hvor jeg aldrig rigtigt fik mulighed for at prøve formen ordentlig af. Det må så blive på søndag i Viborg hvor sidste afdeling af Marathon cuppen skal køres. Løbet i Vissenbjerg var rigtigt flot arrangeret og et elitefelt på omkring 60 mand er faktisk ganske hæderligt.

Ellers er det med stor glæde, at jeg har forlænget min aftale med Road Bike Shop og Ghost for sæsonen 2007. Aftalen betyder at jeg igen til næste år vil have mulighed for at køre en masse spændende løb.

Jeg har efter lange overvejelser besluttet at sadle lidt om udstyrsmæssigt, således vil jeg næste år køre på Ghost nye Lector Carbon hardtail ramme med Shimano xtr 2007 og Cross max SLR.
Jeg har valgt at gå tilbage til en hardtail, da jeg mener at en carbon hardtail tilbyder en række af de samme køreegenskaber som en fully har. Dette forstået således, at carbons evne til at virke stødabsorberende horisontalt, udgør en del af de egenskaber fullyens bagdæmper nu har. På dækfronten har jeg indgået en ny aftale med Hutchinson for 2007 og vil næste år køre på deres dæk.

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)