14.08.2006 20:40
VM MX Frankrig

Løbet i går blev en oplevelse ud over det sædvanlige, og for mig det første indblik i hvor hård konkurrencen er blandt den absolutte elite i MTB.

Som jeg tidligere har skrevet startede VM-løbet med en brat stigning. Det havde småregnet så jeg var noget spændt på hvorledes dagens første lange nedkørsel ville forme sig.
Jeg var pga. af min placering på verdensranglisten seedet som nr. 16 og fik derfor lov til at starte forrest med de helt store navne, således stod jeg bag Leonardo Hector Paez og med Karl Platt og Roel Paulissen på hver side.

Jeg lavede hvad jeg selv synes var en optimal start, men på trods af dette, var jeg allerede i første sving nede som ca. nr. 50 af de i alt 131 startende ryttere.
Alle folk havde naturligvis luret, at det var afgørende at komme først op ad stigningen, da man så ville have en noget bedre position til den følgende 10 km. lange nedkørsel. På vej op ad stigningen var der en del skubberi for at komme frem, og jeg kan vist godt afsløre at sproget i min del af feltet primært bestod af "f..." ordet udtalt på mange forskellige sprog!

På vej op ad stigningen holdte jeg nogenlunde min placering og den første lange nedkørsel gik godt, så jeg havde en placering omkring nr. 60. Efter nedkørslen fulgte dagens lange opkørsel, som varede omkring 15 km.
Jeg prøvede at holde kæden så stram som muligt, men tabte yderligere nogle pladser på den første del af stigningen. Hen mod toppen gik det noget bedre og jeg begyndte at hente flere ryttere foran, heriblandt Jakob Fuglsang, som pga. sygdom i ugen op til løbet var noget under vanligt niveau.

Herefter fulgte en lang nedkørsel og noget rigtig fedt singletrack, benene var ikke super gode, men heller ikke helt ringe, så jeg var i stand til at holde nogenlunde status quo frem til Alpe d ´Huez, som var rutens midtvejspunkt.

På vej mod toppen af Alpe d´ Huez kom jeg til at sidde i en 5 mands gruppe, og vi holdte sammen til toppen. På den følgende nedkørsel viste det sig dog, at mine følgesvende ikke var særligt gode til at køre nedad, så jeg så min mulighed for at trække fra og havde i bunden af nedkørslen omkring et minuts forspring, hvorefter dagens sidste opkørsel på singletrack stod på menuen.

På trods af store anstrengelser og fight efter bedste evne, lykkedes det mig ikke at holde mine følgesvende bag mig og på toppen af dagens sidste stigning havde de desværre et godt hul. Jeg forsøgte at hente alt det jeg kunne på dagens sidste nedkørsel på 8 km., og kort før bunden fik jeg igen kontakt.

I bunden af nedkørslen var der 10 relativt flade kilometer til mål, og jeg kæmpede det bedste jeg kunne for at holde hjul. Desværre slap kræfterne op 5 km. før mål og så kunne jeg rulle i mål som nr. 77 og eneste fuldførende dansker, efter 5 timer og 36 minutter i sadlen.

Her dagen derpå er kroppen noget mørbanket. Vejret i alperne var ikke så godt i går, så temperaturen på toppene undervejs var omkring frysepunktet, hvilket jeg helt klart kan mærke i dag. Løbet i går gav dog også et godt indblik i hvordan niveauet er på højeste plan. Resultatmæssigt havde jeg sat næsen op efter en placering i top-50, men det opnår man ikke, hvis ikke tingene spiller og det gjorde de ikke helt i går. Jeg havde ikke dårlige ben, de var bare heller ikke gode, og det skal de være hvis man vil være med længere fremme. Når det så er sagt, så er jeg tilfreds med at være eneste fuldførende dansker. Tanken om at stå af kan jeg ikke undsige mig fra at have strejfet undervejs, men min plan var at holde på og så håbe på at andre ville stå af og den fulgte jeg.

Nu står den ellers på 2 ugers tiltrængt pause. Min krop er godt slidt efter mange hårde løb og jeg skal nu rette fokus 100% på Crocodile Trophy. Dette betyder også at jeg har valgt at se resultatmæssigt væk fra de resterende danske løb, og bare bruger dem som træning og forberedelse til Crocodile Trophy. Jeg stiller til start på søndag i Hammel, men det er som sagt bare en gang træning.

 1. Helmer siger:

  Kanon kørt! Håber på at erfaringen fra alle de internationale løb kan få dig endnu længere frem i feltet. Men det må være fedt at være seedet som nr. 16 til VM i maraton. God vind med Crocodile Trophy.


 2. Simon siger:

  Endnu engang har du bevist hvad en god Ninja er lavet af. B.S og Dolph kan være stolte af dig. Godt kørt Borup!


 3. Köser siger:

  Yes sir.... det godt kørt alligevel Mic! og men bliver sgu lidt rørt over at se en 1900mtb mand i den anden rød/hvide dragt...(den eneste dragt der er accepteret ud over klubdragten (o; ) vi ses til en dejlig arbejdsuge i forb. med 24timers løbet he he


 4. BentB siger:

  Det er meget muligt du ikke syntes benene var 100% i orden, men jeg synes nu du ser meget pæn ud i det tøj... Godt kørt, Michael - og god 1900MTB moral.


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)