11.08.2006 10:36
VM MX Bourg d’ Oisans

Så er jeg igen tilbage på fransk grund hvor VM i maraton står for døren på søndag.

Vi ankom til Les Sables lidt uden for Bourg d’ Oisans onsdag morgen. Jeg er hernede sammen med en hel folk fra 1900mtb samt min kæreste, Linda.
Les sables kan vist ikke rigtigt kaldes en by, men er nærmere en flok huse. Vi bor igen på Chalet hvilket er rigtigt godt, og så er det jo motiverende at vågne op hver morgen med udsigt til cykelsportens mest legendariske bjerg, L’ Alpe d’ Huez.

Vi har brugt de sidste par dage på at se søndagens rute an, og efter at have gennemkørt en stor del af den, må jeg sige at den absolut er et VM værdigt.
Man starter i Le Deux Alp og bevæger sig herefter op ad en kort opkørsel på 5 km. Herpå følger en lang nedkørsel på singletrack, inden man kører små 15 km. opad igen. Dernæst følger et mindre kuperet mellemstykke på 15 km. inden man når toppen af Alpe d’ Huez.
Fra Alpe d’ Huez følger en halvgiftig nedkørsel, inden man begiver sig ud på 10 km. singletrack og yderligere en 10 km. nedkørsel på singletrack ned mod Bourg d. Oisans. Her afsluttes løbet med 2 omgange i byen. I alt er ruten på 100 km. og omkring 3000 højdemeter skal tilbagelægges undervejs.

Mine ben har som bekendt ikke været super gode de sidste par uger. De er dog blevet meget bedre i takt med at jeg har kunne prioritere restitutionen i min træning, og jeg sidder faktisk med en ganske god fornemmelse i kroppen forud for søndag.

Træningsmæssigt er det blevet til omkring 10 timer i denne uge indtil nu, onsdag blev brugt på at køre et par af de legendariske bjerge som vi er omgivet af, og så ellers køre nedad igen på singletrack. Torsdag blev brugt på at køre de sidste 50 km af VM ruten. Vi mødte i øvrigt en del af sportens stjerner undervejs på turen rundt.

Frem mod søndag står den nu på restitution i from at et pat korte ture, og herudover noget kvalitetstid med massage og Compex.
Jeg har for første gang forsøgt at benytte mig af en Compex muskelstimuleringsmaskine til restitution. Indtil nu er jeg faktisk rigtig godt tilfreds. Om det så skyldes placebo eller om den faktisk har en effekt kan jeg ikke rigtigt vurderer efter en uges brug, men foreløbigt bliver den ikke stillet på hylden.

Søndag går det så løs og jeg håber at kunne køre et rigtig godt løb. Jeg er lidt spændt på vejret. Indtil nu har der været tørt og varmt og alle nedkørslerne har kunnet køres. Desværre bliver der meldt om regn til søndag og så ser tingene noget anderledes ud.

Jeg vender tilbage med en update efter løbet.

 1. Far Plougmann siger:

  Det er dejligt at hører at "virussen" er på retur.Som Köser skriver "giv den gas og vis trøjen stolt frem". Kør helt til kanten, men ikke længere. Pøj pøj Michael.


 2. Wals siger:

  Ja ja da! Her fra ghettoen sender vi spandevis af elektrostød mod Alpen. Når man tænker på hvor stor en mester du er, så kan det jo ikke gå galt.


 3. Lars siger:

  Jeg ville give penge for at se dig restituere iført støttestrømper og elektroder. Held og lykke på søndag


 4. Köser siger:

  Placebo??? ha ha ha... ja ja, du ved hvad der er godt for benene - held og lykke til løbet og hild de andre 1900drenge dernede! giv gas og hvis trøjen stolt frem... det er for fedt at køre i rødt/hvidt!!!!


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)