31.07.2006 16:17
WC # 4 Val Thorens

Efter endnu en lang nat på autobahn, er det tid til at gøre status efter årets sidste world cup afdeling.

Løbet i går blev desværre ikke den succes som jeg havde håbet på. Faktisk blev gårsdagens afdeling af world cuppen årets svageste præstation.
Som jeg tidligere har skrevet startede løbet med en stigning på 800 højdemeter. Jeg kunne fra starten mærke at benene ikke var super gode, men fik efter hård kamp kæmpet mig over toppen af stigningen som omkring nr. 40 af de omkring 160 startende ryttere.
Hernæst fulgte en lang og teknisk nedkørsel på over en time, jeg kæmpede efter bedste evne og da jeg fik at vide at jeg lå nr. 40 begyndte jeg at håbe på at målet om en top-20 placering var realistisk trods alt.

Efter den, i øvrigt vildt fede nedkørsel, fulgte en opkørsel på halvanden time. Normalt plejer det at være her at jeg skal hente mine placeringer, desværre ville benene ikke rigtigt nogle steder, så jeg måtte se 5 ryttere passerer mig på opkørslen.

Opkørslen var mod toppen ekstrem stejl og for første gang i min MTB karriere måtte cyklen ned på piveskiven og så ellers helt i top i bag!
Nå, men jeg kom dog mod toppen og jeg tror, at jeg nåede at tænke tanken om at stå af 1000 gange på de sidste 3 km.
Nu er jeg ikke typen, der bryder sig om at stå af, så jeg besluttede at fortsætte og de næste små 2 timer var bortset fra noget fedt singletrack fortrinsvis en stor mental kamp, da benene var stået helt af.

Med små 5 km. til mål kom dagens sidste stigning som skulle forceres, foran mig ventede nu en lille sag med en stigning på beskedne 42% og så kunne jeg ellers godt finde vandrestøvlerne frem, for nu gad benene endegyldigt ikke mere.

Endnu engang måtte moralen sættes på prøve og efter hvad der synes som en uendelighed nåede jeg toppen, og kunne noget desilliusioneret begive mig ud på den sidste 4 km. nedkørsel. I mål blev det til en placering som nr. 50 og dermed led både målsætning om en top-20 placering på dagen og en samlet top-10 placering i world cuppen en hård skæbne.

Her dagen derpå er jeg stadig skuffet over ikke at være i stand til at fuldføre hvad jeg ellers vil betragte som en succesfuld world cup. Facit blev en slutplacering som nr. 15, og det er vel heller ikke så skidt, når det nu er første gang man rigtig er del af gamet.

Deltagelse i årets world cup har samlet set været utroligt spændende og jeg er overbevist om at det har rykket mig som rytter. Ruterne har været meget tekniske, alsidige og specielle på hver sin måde. Herudover kommer naturligvis en masse menneskelige oplevelser i form af besøget til 4 forskellige lande samt bekendtskaber på kryds af forskellige nationalitet. Så hvis alt går vel og jeg igen til næste år er i stand til at finde sponsorer, som vil bakke min deltagelse op, er jeg helt sikkert at finde på startstregen.

Ellers gælder det nu om at holde fokus til på lørdag hvor NM skal køres i Århus, lige nu er motivationen ikke den største, men jeg ved også, at så snart nummeret er monteret igen så skal lysten til at give den gas også nok være der!

 1. Sletten siger:

  Kom igen, Myggen. Måske kørte vi træningen i La Rosiere for hårdt:-) Nej, der er ikke andet for end at vise dem, at det var en off day. Jeg regner med du vinder det næste løb....


 2. Kirk siger:

  Godt kaempet, desvaere gaar det ikke altid som man gerne vil, vil dog stoette bents kommentar, 15 er sgu super koert ogsaa i foerste forsoeg.


 3. bentb siger:

  nr 15 samlet i sit 1. forsøg i wc er ekstremt flot! Det lover trods alt godt for vm senere.


 4. Lars siger:

  Tja, Win some, lose some. Du må op på jernhesten igen og vise, at der bare var tale om en dårlig dag.


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)