27.07.2006 17:41
WC update Val Thorens

Så nærmer årets sidste World Cup afdeling sig.

Som jeg tidligere har skrevet opholder jeg mig i La Rosiere. La Rosiere er beliggende i de franske alper midt på et bjerg og lige på grænsen til La Thuile i Italien. Fra foden af Bourg saint Maurice er der 22 kilometers opkørsel, mens der er omkring 13 fra den italienske side til byen.

Det er anden gang jeg er på besøg her og MTB terrænet bliver ved med at imponere. Specielt på den italienske side af grænsen er der et stort og flot stisystem som kan gennemkøres. Det bedste ved de italienske stier er at de primært forløber i løv- og nåleskov. Dette giver mulighed for noget helt utroligt singletrack, og fjerner desuden en stor del af de risikomomenter der ellers er ved at køre singletrack i bjergene.

Stierne på den franske side er mere klassiske bjerg-singletrack, hvor rødder og store sten bidrager til sin del af spændingen når det går nedad. Der er utroligt mange stier, så man behøver sjældent at køre den samme sti mere end en gang.
Jeg har denne gang primært kørt på den franske side af grænsen, da det minder mest om det der venter på søndag i Val Thorens, og det er altså guf at drøne 25 minutter uafbrudt nedad på snoede og tekniske bjergstier på en fully.

Jeg var i går et smut i Val Thorens for at besigtige ruten, og den er som ventet ganske udfordrende. Arrangørerne har valgt at afkorte World Cup afdelingen med 25 km. således at den nu er 80 km lang og med omkring 4000 HM.
Det gælder om at være på mærkerne fra løbets start, da der indenfor de første 10 kilometer venter 800 højdemeter på grusvej, idet ruten bevæger sig fra 2400 HM til 3200 HM. Herefter venter der en lang nedkørsel samt nogle mindre ”takker” efterfølgende. Ruten bevæger sig yderligere nedad inden der venter 2 stigninger op mod målet i Val Thorens.

Terrænet er som ventet meget stenet og derudover tror jeg, at man skal være opmærksom på de lave temperaturer i højden. I dag var der 20 graders forskel på temperaturen i 850 meters højde og i 2400 meter.

I dag har jeg brugt det meste af dagen i Italien med at få kørt noget meget sjov singletrack inden resten af ugen primært består af restitution frem mod søndag. Både ben og motivation er helt i top så jeg glæder mig til at skyde den af på søndag.

 1. Hans-Henrik B siger:

  Der bliver overført mental energi i din retning - og det er i lårfede stråler!


 2. F. Plougmann siger:

  Hej Michael. Vis dem nu hvad du duer til. Vi ved du kan. Håber du vil køre helt til kanten, men ikke over. Pøj pøj


 3. Iver siger:

  Glæder mig til at høre om du igen bliver istand til at spille med de store knægte på bjergsiderne - hold kæden stram og lykke til dernede!


 4. köser siger:

  Det lyder sgu spændende... gi den gas og sav dem midt over - hele banden... glæder mig til at høre mere om resultaterne! go vind på bjergene


 5. lars siger:

  Hej Michael Godt at høre at du er klar. Så skal den jo bare have gas, så du kan få lidt revance fra sidste gang.


 6. lars siger:

  Hej Michael Godt at høre at du er klar. Så skal den jo bare have gas, så du kan få lidt revance fra sidste gang.


 7. bentb siger:

  hej mic det er bare på med støttestrømperne og så full speed ahead! Du er jo kun en streg i luften så der kan ikke være meget vægtafgift på bakkerne. Glæder os til at høre nyt.


 8. bentb siger:

  hej mic det er bare på med støttekorsettet og så full speed ahead! Du er jo kun en streg i luften så der kan ikke være meget vægtafgift på bakkerne. Glæder os til at høre nyt.


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)