16.06.2006 18:52
World Cup update

Så er jeg og Ghosten kommet frem til Mont Sainte Anne i Canada, hvor der nu kun er en dags tid til det går løs igen.

Turen herover var noget af en oplevelse. DSB startede med at skabe lige rigeligt spænding, da mit tog fra Aarhus til Kastrup brød ned omkring Odense.
Dette resulterede i at jeg og 7 andre passagerer blev smidt i en taxi i Ringsted, og så fik den ellers hvad den kunne trække indtil lufthavnen. Her lykkedes det mig at charme personalet, så jeg kom hurtigt igennem sikkerhedstjekket, så jeg netop nåede min afgang til Heathrow. Turen over Atlanten til Montreal gik let i selskab med Leif Davidsens helt fantastiske nye bog ”Den ukendte hustru”, og 372 sider senere kunne jeg så for første gang betræde det amerikanske kontinent.

Her opstod der igen lidt spænding, da min cykel ikke kom til syne på bagagebåndet – krise! Mine bange anelser blev ikke mindre af, at jeg kunne se at der stod en del cykelkasser rundt omkring transportbåndet, bl.a. 4 tilhørende drengene fra Team Full Dynamix.
Nå, men jeg hankede op i mig selv og gik den tunge gang mod ”lost bagage” og havde faktisk udfyldt det første skema, da jeg i min fjerneste øjenkrog pludseligt kunne skimte min sorte Marcello cykeltaske. Det var ikke med tårer i øjnene at jeg hev cyklen ned af transportbåndet, men det var tæt på!

Det lille ophold i Montreal betød desværre at jeg missede min afgang til Quebec. Air Canada var dog large og skaffede mig plads på den næste afgang. Hernæst ventede kun en lille 40 min. taxa tur fra Quebec til Mont Sainte Anne.

Området her i Mont Sainte Anne er ganske hyggeligt og minder meget om Norge og Sverige af udseende, altså med små og skovklædte bjerge. Mont Sainte Anne er om vinteren et skiområde, men her om sommeren er det omdannet til en MTB park med over 100 km. markerede spor samt freeride og downhill baner. Man betaler 55 kr. for et dagspas til parken, som så til gengæld sørger for at der altid er spor at køre. Løbet der køres her er del af en 3 ugers MTB festival, som primært er reklame for området. Vejret har indtil nu været super med solskin og temperaturer omkring 25 grader. Desværre meldes der om regn til weekenden, så jeg er lidt spændt på hvad det kommer til at bringe.

Ruten til på lørdag minder lidt om sidste års VM rute, altså med en lang (ca. 70 km.) indkørsel til en meget tekniske sidste runde på små 25 km. Man starter i centrum af Quebec og kører herefter under ”The powerline”. ”The powerline” er, som navnet siger, en gennemgående strømforsyning. Under de strømførende master er der så lavet et MTB spor hele vejen til Mont Sainte Anne, hvor MTB parken så skal gennemkøres.

Planen var onsdag at teste det sidste loop et par gange. Det var lidt svært, da den ikke var helt markeret, men jeg tror at jeg efterhånden har kørt det meste. Jeg brugte i øvrigt en del af træningen i selskab med Pia Sundstedt fra Team Rocky Mountains, som heller ikke kunne finde rundt. Torsdag testede jeg lidt mere af ruten i selskab med Simon som jeg mødte i Grækenland. Benene har stadig lidt jetlag, men forbedringen fra onsdag til torsdag var heldigvis stor, så jeg håber de er helt på toppen til på lørdag.
Ruten som sådan er ca. lige så teknisk som i Grækenland – så jeg glæder mig endnu en gang over at køre på min fully samt de 100 mm. vandring som den har.

Canadierne har indtil nu vist sig som et venligt og imødekommende folkefærd, de går ret meget op i sport og der bliver faktisk vist VM i fodbold herovre, men fokus er dog primært på Stanley cuppen og Oilers 3-2 reducering i den samlede serie samt US open i golf. Det skal dog også lige nævnes at jeg kun havde haft min lokale sportskanal kørende i en times tid, da den første reklame for weekendens løb blev vist! Herudover kan sammenfattende siges at de godt kan lide pickup trucks samt generelt store ting, men det siges vel at kendetegne befolkningen i denne del af verdenen.

Nu gælder det bare om at blive klar til løbet på lørdag og så skyde den max af!

 1. Michael Borup siger:

  Tak for de mange hilsner!


 2. bentb siger:

  du skal holde op med det pjat i amerika og komme hjem og passe din skole. Nu! Nej, gi gas...


 3. Köser siger:

  Den skal bare have gas.... og død ved kølle over alt og alle der kommer i vejen for cykelmyggen og Ghost´en...glæder mig til at høre om det til en klubtræning eller andet. bedste ønsker!!! skulle hilse fra alle drengene ved 24timers løbet...


 4. Kristoffer siger:

  Hej.. Håber du får en god tur og en god fødselsdag!

  Vi ses! ;)


 5. Mor og Far siger: siger:

  Tillykke med fødselsdagen,hav en god dag og giv dig selv en rigtig god fødselsdagsgave i form af en god oplevelse


 6. Lars siger:

  Tillykke med fødselsdagen, Gi den gas og giv dig selv en rigtig fed fødselsdagsgave i form af en topplacering.


 7. Birgitte og Hans-Henrik siger:

  Du fyrer den bare af - alt det bedste du har lært!!!!


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)