21.05.2006 10:31
DM i MTB marathon.

Så sidder man her igen med en krop, som fortæller en ret tydeligt at den havde en ret lang og hård dag på kontoret i går, hvor DM i MTB marathon skulle afgøres. Løbet blev kørt i Tisvilde med THOK og HMTBK som arrangører, og blev altså afholdt så langt mod nord som man overhovedet kan komme på sjælland.

Mine forberedelser til løbet var gået fint, og generalprøven i onsdags til Ghost cup i Vejle var gået rigtig godt med gode ben og en fjerdeplads til følge. Dette endda i et temmelig hårdt besat løb, og med en del forudgående træning. Så det var med store forventninger at jeg steg ind i bandbussen sammen med de øvrige ryttere fra 1900mtb i går kl. 05:30, for at tage den lange tur til Tisvilde.

Efter små 4 timers kørsel var vi vel ankommet til Tisvilde og kl. 11 kunne omkring 60 mand i det samlede A,B,C felt begive sig af sted på de 94 km., som udgjorde dagens menu. Ruten i Tisvilde har ikke mange højdemeter, men udmærker sig ved at være fyldt med meget sand og ekstremt mange rødder.

Starten forløb stille og roligt og det var først efter omkring 7 km. at ballet virkeligt blev åbnet, jeg sad indledningsvis med i frontgruppen, men benene begyndte ligeså stille at brænde af mælkesyre, som åbenbart ikke havde tænkt sig at forsvinde. Min skæbne i frontgruppen blev beseglet efter omkring 10 km, hvor jeg smed kæden og ikke kunne lukke hulet igen.

Jeg kom herefter til at sidde i en mindre gruppe i selskab med Bachmann fra 1900mtb. Benene ville forsat ikke rigtigt som hovedet, og et par mindre fejlkørsler undervejs højnede absolut ikke moralen. Efter små 20 km. kom den første melding om, at frontgruppen på 6 havde 1 min. til os, dette hjalp lidt på humøret, samtidig med at Bachmanns forceringer resulterede i et konstant frafald i vores gruppe. Mine ben var fortsat ikke særligt gode så jeg prøvede bare at passe på mig selv og holde hjul i gruppen. Efter små 40 km. faldt yderligere 3 fra vores gruppe og vi var nu kun 3 tilbage i jagten på de forreste, hvorfra Parbo CK Aarhus og Christian Poulsen, Team Rivette var blevet sat.

Bachmann fortsatte sit enorme arbejde i vores gruppe, så jeg håbede at vi kunne hente ind på dem, der blev sat fra frontgruppen. Efter 65 af de 94 km. hentede vi Parbo som den sidste fra frontgruppen og han formåede ikke at holde hjul. På de sidste 5 km. forsøgte jeg at rykke lidt fra gruppen dog uden at få noget afgørende hul. Dette skete dog små 2 km. før mål, hvor jeg på en mindre stigning rykkede fra mine to følgesvende. Ind mod mål havde jeg lige kræfter til at holde Bachmann bag mig og kørte altså i mål på dagens 5 plads.

Min målsætning før løbet var en top-5 placering og denne blev opfyldt, og her dagen derpå synes jeg også at jeg fik det optimale ud af en dag, hvor benene ikke var særligt gode og hvor jeg virkeligt skulle æde mig selv undervejs. Jeg ville gerne have været med til at præge begivenhederne i fronten, men det var ikke muligt i går. Når, så det er sagt, så kan jeg ikke undsige mig fra at have profiteret ret kraftigt af Bachmanns arbejde undervejs, og han var da også klart gruppens stærkeste rytter.

Nu venter en lille pause som jeg ser frem til, jeg tror jeg har godt af et lille break for at lade op til sommerens udfordringer. På søndag tager jeg dog alligevel til Beder for at vise farverne til ÅMKs løb, på en rute som kender ret godt.

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)