24.04.2006 10:19
Kellerwald Bikemarathon

120 km. og 2880 højdemeter var hvad menuen bestod af i går, da jeg deltog i årets første internationale mtb-marathon i Gilserberg i midttyskland.

Gilserberg er hyggelig lille by beliggende ca. 75 km syd for Kassel, midt i de små midttyske bjerge og omgivet af skove, altså alt i alt ingredienser, som burde være ret optimale for at lave en god MTB rute.

Udflugten startede lørdag hvor jeg sammen med 6 andre fra 1900mtb og Kaare Aagaard fra Team Rivette drog af sted sydpå, efter små 8 timers kørsel var det tid til at pakke bilen ud og rulle en lille tur for at teste benene. Kellerwald Bikemarathon er konstrueret således, at der køres på runder af 40 km., man kan så vælge at køre 40, 80 eller 120 km. Hver runde har ca. 950 HM, så der skal altså arbejdes lidt for at komme rundt.

Søndag kl. 9 blev omkring 130 mand sendt af sted på de 120 km. Arrangørerne havde noget uforståeligt valgt at lave masterstart på løbet, så der var en del skubberi for at holde sin startplacering de første km.
Efter 5 km. kørte vi ind på rutens første bjerg, jeg sad ret ubesværet med i top-10, og efter at have passeret den første top, var frontgruppen minimeret til kun at bestå af omkring 15 mand heriblandt jeg selv og Kaare Aagaard. Efter 4 km. nedkørsel fulgte dagens andet bjerg og her skete så det der ikke måtte ske, nemlig at jeg punkterede. Så hvad der på det tidspunkt var en 6.- plads i klassementet blev hurtigt ændret til en plads omkring top-40. Først overvejede jeg meget kraftigt at stå af, men udsigten til at sidde og surmule i bandbussen i 5 timer, virkede noget mindre tiltrækkende end i det mindste at få noget god træning.
Da jeg først kom på cyklen igen gik det faktisk ret godt og jeg begyndte langsomt at tage de forankørende ryttere ind igen. Efter yderligere 35 km. kørsel hentede jeg Bachmann igen, og vi fulgtes lidt inden jeg kørte væk på en stigning. Løbets sidste 50 km. blev en ensom kamp, hvor jeg ikke var i nogen gruppe på noget tidspunkt. Benene var dog rigtig gode så jeg overhalede fortsat ryttere, og ind mod mål havde jeg en fornemmelse at jeg ikke var så langt fra top-10, hvilket var dagens målsætning.
I målområdet mødte jeg Kaare, som kunne fortælle at han havde hentet 2. pladsen foran en række store tyske og belgiske navne, Respekt!
Efter lidt ventetid kunne jeg også se at jeg indtog den samlede 9 plads, og derved fik opfyldt dagens målsætning. Desuden blev det til en 3. plads i min aldersklasse, hvilket resulterede i en tur på podiet og præmier i form at tysk brød og pølse!

Løbet var godt organiseret som helhed, dog var ruten meget lidt teknisk og bortset fra et par hurtige nedkørsler ikke specielt udfordrende. Hvad den ikke havde i teknik havde den dog i hårdhed, hvor jeg i den grad synes at de mange højdemeter var udfordrende for såvel ben som hovedet.
Jeg er naturligvis ret træt af at være punkteret, da jeg tror at top 5 var rimeligt realistisk, da benene som sagt var ganske gode. Dette var i øvrigt meget positivt at opleve, efter et par uger hvor løbsformen har været noget svingende.

Søndag gælder det så Craft Polar MTB Challenge i Hillerød, her er det nok ikke højdemeterne, der bliver så afgørende. Det er dog stadig et ganske udmærket løb, så det gælder bare om at give den alt hvad den kan trække og så se hvordan tingene arter sig undervejs.

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)