19.03.2006 20:27
Sæsonstart

Så blev sæsonen endeligt indledt, efter næsten 5 en halv måneds ventetid var det igen tid til at køre race. Dagens menu var det klassiske 76 km. lange MTB marathon i silkeborg. Dette løb tilhører et af dem som jeg holder meget af, da der er mange højdemeter og stigningerne er tilpas lange til at de godt kan skabe udskilning.

Vejret idag var faktisk ganske forårsagtigt, dette betød imidlertid at ruten var omdannet til en blanding af 76 km. sne, is og mudder. Under opvarmningen besluttede jeg mig for at det nok var klogest at køre løbet lidt fra front af, for at undgå for mange trafikpropper.

Så tænkt, så gjort! Jeg ankom på rutens første singletrack som først mand i feltet, herefter ved jeg ikke rigtigt hvad der skete bag mig, men efter 5 km. var vi 4 mand i front: undertegnede, Joachim Parbo, Aarhus cycling, Peter Riis, Canondale Vredstein, og Michael Grønbech, Team T bikes. Desværre satsede jeg lidt på dagens første stigning og ville køre den op på den store klinge, dette resulterede i at bagskifteren tog sig en tur i baghjulet. Herefter fulgte 2 minutters fortvivlet kamp med bagskifteren, og det der før var en 4. plads var pludseligt forvandlet til en placering i den kedelige ende af top 20. Efter en hård jagt kom jeg tilbage til anden gruppe, og efter forbilledligt arbejde af Allan Bachmann blev jeg kørt lidt frem igennem feltet af rytterne. På en mindre stigning styrter Bachmann og jeg kører herefter selv op til Parbo, som er blevet sat af de forrest. Vi to følges pænt ad indtil der mangler 5 km. hvor jeg trækker fra Parbo på en stigning, jeg har efterfølgende lidt problemer med sne i mit gear og Parbo kommer op igen.
Ind mod mål kan jeg desværre ikke holde Parbo og han vinder spurten om 3. pladsen, så jeg må lidt slukøret nøjes med 4. pladsen. Jeg er sådan set meget godt tilfreds med resultatet, da det er mit bedste resultat nogensinde i Silkeborg, men når det er sagt så synes jeg faktisk at benene var til noget mere idag.

På positivsiden skal dog nævnes at dagens løb gav en god indikation på, at de mange timers vintertræning ikke har været forgæves, og at formen er hvor den skal være. Nu venter der en løbspause i næste weekend, så det er tilbage på vinterraceren igen i næste uge. Jeg håber at kunne få et par hårde ugers træning, inden xc-sæsonen reelt skal afgøres i løbet af april måned.

  1. Borup siger:

    Tak! og forhåbentligt kan jeg bytte den placeringen en gang hvor lejligheden byder sig...


  2. Köser siger:

    pis... hva! men flot kørt og bare rolig, den kommer næste gang den podieplads..he he - fedt at høre at de mange timer har betalt sig! det manglede da også bare (0:


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)