25.08.2009 19:53
Cube Bikes 24 timers MTB

Weekeden bød på 1900MTB´s vanlige 24 timers løb. I forbindelse med løbet var der danmarkspremiere på 6+6 klassen, dvs en klasse hvor man kører 6 timer den ene dag og dernæst kører 6 timer den anden dag. Jeg stillede op i duo sammen med Allan Bachmann, til hvad der skulle vise sig at blive 12 særdelses hårde timer på cyklen.

Vi var fra starten udråbt som favoritter sammen med Klaus Vesterlund og Simon Qvortup fra Pronghorn racing.

Allan og jeg var enige om at Vesterlund ville blive en hård nød at knække på den tekniske rute i Beder, så det taktiske oplæg blev at tage tid på Simon og så ellers forsøge at holde stand mod Klaus. Allan åbnede ballet, men havde desværre ikke held til at sætte Simon, dernæst havde jeg den utaknemmelige tjans at skulle holde Vesterlunds hjul på de næste 3 omgange. Ikke helt uventet åbnede Klaus helt op, og så måtte jeg ellers bare se den gamle mester forsvinde i horisonten, med et par ben der ikke var meget værd.

Løbets næste 5 timer udviklede sig til en forgæves jagt på Simon og Klaus, desværre med undertegnede som den klart svageste af os 4. Facit blev et minus på 15 minutter efter de første 6 timer.

Aftenen blev brugt på at hygge lidt i målområdet, og så ellers lade op til næste dag. Taktikken for næste dag blev at vi ville køre med hvad der var, og så måtte det ellers gå som det kunne.

Bachmann åbnede igen om søndagen, men formåede ikke at hente afgørende ind på Simon. Jeg havde betragteligt bedre ben end dagen før, dette til trods, øgede Klaus dog forspringet til os. Resten af dagen gik med en forgæves jagt og selvom Allan begyndte at køre en del ind på Simon, var Klaus os overlegen i alle løbets facetter. Slutteligt var der ikke andet at gøre end at strække gevær og vi slutttede ca. 18 min efter Klaus og Simon.

Som de første der skulle prøve konceptet er min holdning, at det fungerede aldeles fremragende, det er enormt hårdt, da man kører 3 timer hver dag, med gashåndtaget drejet helt i bund, men samtidigt er det hyggeligt og sjovt, da man har fri om aftenen og slipper for alt bøvlet med at køre i skoven om natten. Bestemt noget der varmt kan anbefales!

1900MTB fortjener desuden stor ros for et fejlfrit arrangement og den helt perfekte havefest´s stemning kombineret med cykelløb.

Søndagens sidste runde markede begyndelsen på en lille løbspause, da jeg lørdag rejser til Australien med Landsholdet i MTB. Dernæst står den på MTB marathon i Århus, samt XCM i Hillerød.

Foto: mbaek.dk

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)