18.08.2009 21:32
12 timer i jylland og Shimanoliga # 4

Højt at flyve, dybt at falde - sådan kan min weekend vist sammenfattes.

Lørdag stod den på 12 timers race i Silkeborg, hvor jeg stillede til start i duo-klassen med Jens Halling fra teamet. Regnen silede ned da vi ankom til pladsen, så det taktiske oplæg blev at komme hutigt ud af starthullerne og så ellers køre nogle lange stints, så der stadig ville være lidt tilbage til resten af dagen. (og dagen derpå!)

Jeg lagde ud og fraset et par småstyrt i starten gik tingene efter planen, jeg slog hullet og øgede på de næste runder. Dernæst tog Jens over, og øgede vores forspring yderligere. Som løbet skred frem blev ruten tungere og tungere, pga. af vejret og det var essentielt at køre sikkert og uden defekter. Dette lykkedes helt perfekt for os og både Jens og jeg kørte stabile omgangstider løbet igennem.
Efter 6 timer hentede vi de nærmeste konkurrenter med en omgang, og i mål havde vi næsten 2 omganges forspring.

Godt trætte kunne vi træde op på podiets øverste trin, og dernæst rulle hjem i seng, for mit vedkommende med en smule bange anelser for benenes formåen næste morgen.

Dagen derpå stod den på den vanlig tur i 1900MTB bandbussen, inden vi rullede ind på stævnepladsen i Vedbæk til Shimanoligaens fjerde afdeling.

Lidt opvarmning, og det stod klart at benene var en smule stive fra dagen før. Jeg trøstede mig dog ved at sådan har jeg det ofte, og at jeg bare skal bruge en halvtimes penge, så kører det!

Starten gik og jeg måtte ikke helt uventet se en hel del ryttere ryge forbi. Mod slutnigen af 1. omgang kom der dog mere hul igennem, og jeg begyndte igen at hive folk ind igen.

Bedst som jeg troede at jeg skulle til at arbejde mig tilbage i løbet, krængede jeg dog mit fordæk af. Jeg smed en patron og noget snask i - og så afsted igen. Nu føltes benene dog godt og grundigt stegte, jeg forsøgte at køre mig tilbage i løbet, men forgæves, og så valgte jeg i stedet at holde tidlig fyraften og udgå.

Lidt bittert at tage hele vejen til Vedbæk for at have defekt, men omvendt er det vist blot anden gang i år jeg er ramt af uheld, så det er vel ok trods alt.

I dag, tirsdag, er benene stadig noget ømme efter weekenden, men jeg håber at lidt let træning kan få gang i dem igen til weekendens 6+6 løb til Cube Bikes 24hours her i Århus.

I øvrigt tak til Jens for godt selskab lørdag og tak til Webikerne og Bachmann for support undervejs i mudderet!

Foto: Noppenau

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)