12.08.2009 07:31
DM XCM

75 km. i en dansk skov, hvor hårdt kan det være? - MEGET viste det sig, efter søndagens strabadser omkring silkeborg!

Det meste af den danske MTB elite, fraset Tarp og Nielsen, stod klar på startstregen til DM i XCM. Hvor Sif-cykling havde disket op med en rigtig lækkerbisken af en rute, 650 HM og masser af singletrack. Man skulle gennemkøre ruten 3 gange – en i mine øjne perfekt måde at afvikle et XCM på!

Starten gik og jeg kom ikke helt med hvor jeg gerne ville, primært pga. af manglende ben, ikke pga. kø på sporet.

Tingene eksploderede lynhurtigt og jeg befandt mig ret hurtigt i hvad jeg vil tillade mig at kalde ”feltet”, bestående af 2 x Agger, Bech, og Vesterlund. Efter lidt tid kom Jonas Pedersen blæsende og trak Bech og Vesterlund med sig, så vi nu kun var Agger x 2 og undertegnede tilbage i ”feltet”. Benene føltes gode og bortset fra at det gav anledning til en smule bekymringer, at vi først rundende målet i 1t 15 min gik alt godt.

Jeg synes jeg havde fint overskud, indtil manden med hammeren pludselig kiggede forbi og plantede mig godt og grundigt i omkring 10 km. Den ene ryttere efter den anden fløj forbi, uden jeg var i stand til at gøre noget som helst.

Jeg spiste alt hvad jeg havde i lommerne og stjal desuden en af Bachmann´s energibarer, da vi rundende mål for anden gang, og så var der endelig lidt hul igennem igen.

Lidt inde på den sidste omgang kom Mads Bødker op til mig, og vi fulgtes pænt ad de sidste 15 km, og på trods af, at benene begyndte at nappe noget mod slutningen var vi hverken ved at blive hentet bagfra af nogen eller være specielt tæt på at hente nogen forfra. Enden på det hele blev en 11. plads, efter 4 timer og 10 min i sporet (!!)

I målområdet bar folk en del præg af, at have haft en usædvanlig lang dag på sporet, og en del nåede faktisk slet ikke ud på den sidste af de 3 runder pga. tidsfristen.

Sif-cykling fortjener stor ros for en perfekt markeret og komponeret rute, som var et DM mere end værdigt. Hvis ellers Sif-cykling skulle ønske det, har de bestemt en rute, som er et internationalt løb værdigt, lidt mere bling bling i målområdet og der er et UCI marathon i sigte :-)

Ugen bød i øvrigt også på gadeløb i Grenå, jeg kørte mig ikke helt ud, men hentede en hæderlig 8. plads trods alt, og jeg tror faktisk at jeg ved samme lejlighed sikrede mig den samlede 2. plads i cuppen, men det må vente med at blive bekræftet til den endelige statistik forligger!

Nu står den på en let rulleuge, inden jeg lørdag kører 12 timers duo i Silkeborg med Jens Halling fra holdet og dernæst drager til Holte til Shimanoliga.

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)