18.06.2009 21:48
Beskidy MTB Trophy

Beskidy MTB Trophy er overstået. Det blev som ventet nogle hårde dage i det sydpolske. Jeg fik vist nogenlunde de ud af løbet jeg kunne forvente, med 2 12. pladser samt en 19. plads, på de 3 etaper jeg fuldførte. Herunder følger en lille beretning fra alle etaperne.

1. Etape
458 ryttere rullede afsted på dagens 59 km og knap 1700 HM.
Etapen var stortset en lang opkørsel de første 35 km, hvorefter det gik nedad resten af vejen. Jeg forsøgte at holde på fronten så længe som muligt, men måtte slippe allerede efter 10 km. Derefter fandt jeg ind i et fint samarbejde med Erik Knudsen fra 1900MTB samt Morten Laustsen fra DMK. Vi fulgtes pænt mod toppen, men jeg røg af på en nedkørsel og tilbragte derefter det meste af dagen alene.

15 km før stregen var der ved at være udsolgt, men lidt gel og en enkelt polsk rytter som trækdyr, holdt mig fra at gå helt i stå.
Kort før mål kom Vesterlund blæsende, efter at være punkteret tidligt på etapen. Jeg kunne akkurat ikke holde hjul, men begrænsede tabet til Klaus´ gruppe til et lille minut og rullede i mål som nr. 19.

På stregen var jeg i øvrigt 3,6 sek foran Iver fra 1900MTB, så en lille moralsk sejr blev det da til;-)

2. etape
En dag med 95 km og 3600 HM i sigte.
Benene føltes overraskende gode fra etapens start. Jeg kunne, modsat dagen før, følge de forreste ryttere, da den første udskilning skete. Jeg røg dog af på en mindre stigning sammen med Vesterlund og Erik, og bedste som vi var ved at finde ind i et fint samarbejde i jagten på de forreste, kom de pludseligt rullende imod os. Det viste sig at de (vi) var kørt forkert.

Flere ryttere stødte til gruppen i takt med at vi kørte tilbage, og efter en del forgæves søgen efter pile besluttede Polakkerne og tjekkerne at tage en alternativ rute op over bjerget. Jeg og resten af danskerne valgte at vende yderligere om, for at finde det sted vi måtte være kørt forkert. Dette lykkedes efter små 45 minutters jagt at finde tilbage på ruten.

Da vi trådte ind i løbet igen, var vi placeret tæt på bunden af feltet, og for mit vedkommende var moralen til at køre løb også total forsvundet. Lidt plenum i danskerlejren uden på sporet resulterede i, at vi besluttede at trække os kollektivt fra etapen og rulle mod hotellet.

I bagklogskabens klare lys, skulle vi naturligvis have fortsat, men i situationen var der ikke meget moral at køre med, og udsigten til at smide 1 time(++) gjorde ikke tingene langt bedre.

Som sagt rullede vi mod hotellet og kunne køre over "stregen" efter godt 3 timer i sadlen, i øvrigt på en dag hvor mange brugte mellem 7 og 9 timer på at fuldføre etapen.

Om aftenen fulgte en del meningsudveksling med arrangørerne, de forklarede at ruten var blevet udsat for sabotage og kunne kun undskylde for det skete. Dette bragte os jo ikke tilbage i GC, men det var der jo ikke noget at gøre ved.

3. etape
Det var nogle meget løbsklare danske ryttere, der stod klar på stregen til en etape på 79 km. og 2750 HM.
Jeg havde selv fornøjelsen af at åbne ballet efter 2 km. Løbsledelsen mente dog ikke at løbet var givet frit, så jeg blev pænt, men bestemt, bedt om at vente på feltet. Dette undrede mig lidt, men betød jo også at så snart muligheden bød sig angreb jeg igen...

Bachmann og Max Öste fra Rivette kom med, og de 2 smed mig også af uden det helt store besvær.
En tydelig træt frontgruppe kom op til mig og jeg formåede med nød og næppe og holde på gruppen i små 20 km. Jeg kæmpede med næb og klør for at lukke et hul på 30 sek på dagens lange stigning, men måtte slutteligt strække gevær.
Dernæst brugte jeg dagen helt alene. Etapen, bød på meget lækker singletrack, som desværre var dækket af en utrolig masse mudder, hvilket resulterede i meget slæberi med cyklen.

Etapens sidte 20 km var fortrindsvis opad bakke og på større veje. Jeg holdt fin drev i cyklen og i mål endte jeg dagen som nr. 12 et kvarters penge efter de forreste. Et fint resultat, synes jeg selv, taget i betragtning at jeg ikke havde meget selskab dagen igennem.

4. Etape
60 km og 2100 HM. Jeg angreb igen helt fra start, og denne gang var det kun Bachmann og Galinski der kunne holde hjul. Som forventet betalte jeg prisen senere, men det var skægt så længe det varede. Jeg brugte det meste af dagen i selskab med Max öste og Bech Peters fra Team Rivette.
Mod etapens slutning var jeg ved at få kontakt til de allerforreste, men måtte slutteligt tage til takke med endnu en 12. plads. Benene var ellers gode på dagen, men der manglede forsat det sidste for at kunne være med hvor det var rigtig skægt. Vesterlund vandt i øvigt etapen efter en tæt dyst med Truscha fra Tjekkiet.

MTB Trophy er et særdeles hårdt løb, og man skal virkelig kunne lide at køre i bjerge, kan man ikke det er det nok ikke lige stedet at være. Løbet er i det store hele godt organiseret og meget billigt at deltage i, så absolut en oplevelse der kan anbefales.

Her efterfølgende er jeg en smule træt af at vi ikke kunne gøre os gældende i GC, men vi traf en beslutning undervejs som vi måtte stå ved efterfølgende. Om ikke andet, er jeg glad for den træning løbet gav og endnu mere tilfreds med at benene var gode undervejs. For første gang i år følte jeg at tingene rullede og jeg håber at kunne tage dette med fremover med henblik på DM og NM i den kommende tid. Desuden følger et par GHOST cups hvorefter den står på EM med "The Juniors" samt en tiltrængt sommerferie.

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)