31.07.2008 21:55
MTB Challenge, 5. Etape

En noget usædvanlig dag er overstået.

Alt gik ellers planmæssigt de første 10 kilometer. Jeg lå sammen med Allan og det meste af feltet var sat af. Alt synes med andre ord under kontrol indtil et dybt mudderhul smed mig henover syret med 30 i timen.

Derefter brød kaos løs. Allan råbte om jeg var ok, og jeg måtte desværre meddele at det var jeg ikke, da jeg var ret sikker på at min højre arm var røget. Allan sørgede for at par skovarbejdere blev tilkaldt, mens Iver hjalp med, at der blev ringet til Rescue Service. Mit styrt var sket ret langt inde på ruten, så skovarbejderne tilbød at køre mig ned til foden af bjerget.

Dernæst indtraf en af de mest surrealistiske oplevelser vi mit liv, da jeg 10 min senere, fandt mig selv, indsmurt i mudder, i en storrygende og ivrigt snakkende polsk truckers lastbil, skramlende af sted på en skovvej sammen med 60 tons tømmer og med brækket arm. Det hele var så langt ude at jeg begyndte at grine, hvilket i øvrigt bragte stor glæde hos min udelukkende polsktalende trucker!

Nede i bunden ventede Linda og en ambulance, og knap en time senere var jeg officielt diagosticeret med en Radius fraktur. For nu at fortsætte denne utrolige dag blev diagnosen stillet af en læge, som talte flydende dansk og som havde været ansat på Ålborg og Frederikshavn sygehus og i øvrigt havde arbejdet sammen med et par læger jeg kender!

Efter at have fået et par tudekiks af Linda hoppede vi i bilen og kørte til målområdet, Allan havde forsvaret sin tredjeplads til ug og hentede endnu en 3. plads på etapen. Desuden var det endnu engang blevet til en god tidsmargin til 4. pladsen i GC.

Helle havde en skidt dag på sporet og var ramt af defekt igen, det blev derfor kun til en 5. plads i dag, men hun holder fast i 2. pladsen i GC.

I ”gammelsmølf-klassen” var Henrik og Mads ramt af 2 uheldig punkteringer, men formåede, trods dette, kun at smide 2 min til deres nærmeste konkurrenter i klassementet.

I morgen venter endnu en heftig etape, jeg skal for første gang prøve at lege soigneur for de andre, så det vil jeg da glæde mig til, nu hvor jeg ikke længere selv kan hjælpe Allan ude på sporet.

Fremtiden på 2 hjul ser ellers noget broget ud efter i dag. Jeg regner med 3-4 ugers pause og går dermed glip af alle løbene i august og desværre heriblandt DM i MX i Århus, som jeg ellers havde satse på at gøre det godt i.
Jeg håber at være tilbage til Bockstensturen i Sverige og ellers vil jeg satse på MX i Hillerød og i Silkeborg.

Shit happens – ny update følger i morgen.

  1. Jesper Holm Hansen siger:

    Øv og super uheldigt. Det har ellers været spændende at følge løbet her på sitet. God bedring og håber du snart er tilbage i sporet. Hilsen Jesper, en af DMK drengene i Camfill/MTB forklædning til MTB Trophy i Polen i maj.


  2. Magnus Brinch Larsen siger:

    God dammit... super ærgeligt med armen - nu er vi to som satser på Hillerød MX god bedring


  3. Köser siger:

    Arh pis osse.... sikke noget lort, hvad er det med dig og allan - og det med at blive på cyklen... skal i virkelig tilbage til teknik træning med vath og köser igen? nej vel...spøg til side, håber at det går trods alt - god bedring og spred god vind til benene på drengene


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)