17.07.2008 11:40
L´ Traversee D´Oisans, UCI cat 1

Endnu engang er den tyske Autobahn blevet tilbagelagt, og jeg er nu tilbage I Danmark igen ovenpå halvanden uge I det franske.

Målet for turen denne gang var, udover at holde ferie, at deltage i UCI cat 1 løbet L´ Traversee D´Oisans, løbet har de seneste 2 år været en del af world cuppen i mx, så jeg kender det ret godt. L`Traversee køres omkring Alpe D´Huez og er en god blanding af hårde og lange opkørsler, krydret med noget af det mest tekniske singletrack, som kan køres på en almindelig XC MTB – med andre ord et hårdt, langt og meget teknisk udfordrende løb.

2008 versionen var ingen undtagelse, og da der samtidigt faldt en smule regn op til løbet var forholdende endnu mere barske.

Vi startede løbet i 5 graders varme og jeg frøs som en lille hund, da jeg stod på startstregen. Jeg var seedet som nr. 90 så jeg havde besluttet at give den alt hvad den kunne for at komme op foran før løbets første nedkørsel. Dette lykkedes fremragende og jeg hentede 86 placeringer på de første 4 kilometer, og tog altså hul på den første nedkørsel som nr. 4.

Jeg kom til at ligge alene og holdt, trods et mindre styrt, denne placering frem mod dagens længste stigning, som tog omkring 1t og 15 min.

Benene var aldeles fremragende og jeg blev kun hentet af en enkelt rytter undervejs på opstigningen, og øgede desuden afstanden til de øvrige forfølgere en del. På den næste nedkørsel kørte jeg mig tilbage på 4. pladsen i løbet og slog et lille hul på de næste tekniske passager.

Midtvejs i løbet følte jeg mig ret sikker på min 4. Plads, men ud af det blå kom endnu en franskmand flyvende. Dette betød at jeg måtte skrue bissen på igen og smed ham op mod dagens toppen af Alpe D’ Huez.

Jeg var igen i stand til at øge forspringet på den næste nedkørsel, og tog hul på de sidste tekniske stykker med god moral. Benene begyndte undervejs at svie en del, men det gjorde det heldigvis også for forfølgerne, da ingen kom tættere på.

Løbets sidste 20 kilometer forløb ret udramatisk, jeg kørte en ny god nedkørsel ned af Alpe, og følte mig ikke rigtig truet bagfra på de sidste 10 flade kilometer ind mod mål i Bourg d´Oisans.

Her kunne jeg rulle i mål som nr. 4 og, i UCI sammenhæng, karrierens bedste resultat.

Efter at have plejet mine ømme ben en smule i målområdet, kom min feriekammerat Michael Iversen fra Team Rivette blæsende i mål som nr. 7 efter at have hentet 5 placeringer på de sidste 5 kilometer –klasse!

Efter løbet blev bilen vendt mod Danmark og efter en overnatning i Lausanne, kunne jeg sent tirsdag igen betræde dansk grund.

Forude venter nu DM i XC i Ålborg på søndag, mine forventninger er ikke specielt høje til dette løb, da ruten ikke just er min kop te. Forventninger har jeg til gengæld masser af med henblik på næste uges etapeløb i Polen, som jeg virkelig glæder mig til at køre. Formen er i top, så jeg håber at kunne lave et rigtig godt resultat dernede. Mine forberedelser har desuden været super de sidste uger så motivationen er helt i top.

  1. james siger:

    ';!--"=&{()}


  2. Michael Team xTrax siger:

    Fedt at læse med på din blog ;-) Dog undrer det mig at du ikke har høje forventninger til DM XC. Du ved jo at du vil komme til at ligge i toppen, så det er vel bare at give alt hvad du har... Held og lykke


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)