04.05.2008 13:13
Hustler H12

Lørdag stod jeg, i bragende solskin og i en smuk lysegrøn skov, klar til Hustlernes 12 timers MTB.

Som det har kunnet læse tidligere, skulle jeg have været til start i solo, men grundet sygdom havde jeg i stedet fået plads på ÅMKs 4 mandshold, sammen med Jesper Skriver, Flemming Tanghus og Jan Pedersen.

Jeg havde fået æren af at åbne ballet, min ben føltes klart bedre end i Torsdags, da jeg rullede lidt rundt sammen med Jonas Pedersen før starten. Efter lidt overtalelse af Hustler-starteren fik jeg lov at stille mig blandt de forreste ryttere, og var klar til at skyde løbet i gang. Allerede efter kort tid, kom jeg af sted sammen med Kristian Søgaard Fra Team Rivette samt Jonas Pedersen. Søgaard kørte duo, mens Jonas P. også kørte 4 mandshold.

Jonas og jeg slog et lille hul til Søgaard ind mod mål, og kom således som de første ind i det (i øvrigt flotte målområde). Skiltningen var lidt manglefuld ind mod mål, og pludseligt var vi ved at køre frontalt ind i en gruppe ryttere. Vi diskuterede lidt og kørte så tilbage, bare for møde endnu en gruppe ryttere, som kom i mod os. Derefter fulgte lidt panik inden speakeren erklærede omstart. Nå, tilbage i boksen igen, og af sted igen, og af sted fra fronten igen med Jonas samt denne gang Bonne. Mine ben var godt og grundigt ristede ovenpå den første start, men jeg kom nogenlunde rundt på de første par runder og overlod næste tur til Jan ca. 30 sek. efter Jonas og med et minuts penge ned til 3. pladsen.

Jan kørte 2 stabile omgange men vi røg desværre ned på 3. pladsen (efter 2 gange T-Bikes) og overlod næste tur til Skriver, som klagede over noget tunge ben, men faktisk kørte nogle gode omgange. Dernæst røg Tanghus ud på ruten, han havde en mindre defekt på første omgang og dermed fik jeg lov at få en bonus runde oveni mine 2 egne. Benene var helt i top og jeg havde et rigtig godt flow på cyklen. Jeg lukkede hulet til 2. pladsen og kunne sende Jan af sted igen med et lille hul til T-bikes 2 på 3. pladsen.

I løbet af de næste timer tabte vi desværre terræn til T-bikes 1 + 2, og vi koncentrerede os i stedet om at holde fast i podiet. Dette lykkedes relativt ubesværet, (jeg var jo i selskab med nogle rutinerede herrer ;-) og efter lidt taktik og timing mod slutningen, kunne Tanghus køre over stegen kl. 21:01 og sikre os 3. pladsen.

Efter de sidste ryttere var kommet i mål stod den på fadøl og hottere i Bagsværd roklubs klubhus, inden en tur på podiet og en meget lang biltur til Århus, hvor jeg godt og grundigt smadret ramte hovedpuden kl. 03:00.

Fraset starten, slap Hustlerne fint fra arrangementet. Målområdet var mindre kompakt end i Hørsholm, personligt synes jeg det fjerner lidt af hyggen og intimiteten, men det er jo en smagssag. Ruten kunne godt have brugt en pil mere hist og pist, men var til gengæld topfed. Desuden havde den 2 målpassager, hvilket er helt genialt både for ryttere og publikum, da der er et konstant flow af ryttere hele tiden. Præmieoverrækkelse osv. forløb upåklageligt og det var et klasse indslag med DJ, pølsevogn og fadbamser i ventetiden. Det er altid en balancegang at have mange deltagere til start og så køre ræs oveni, jeg havde ikke selv problemer med kø på sporet, men man skal godt nok overhale mange gange når man lukker 250 mand ud på 8 km rundstrækning...

Samlet set var Hustler H12 et rigtig fint arrangement, som jeg absolut håber er kommet for at blive og jeg gerne tager del i næste år - i hvilken klasse må tiden så vise.

Endelig skal lyde en tak til Flemming, Jan, Jesper + hangarounds for en hyggelig dag i solen!

Billede: www.teamhustler.dk

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)