31.03.2008 06:41
Fitness.dk MX

Så kom den danske sæson i gang. Søndagen bød på årets første MX løb for mig, da jeg stillede til start i Finess.dk MX i Slagelse. Forude ventede 76 km i midtsjællandsk mudder i dejligt dansk forårsvejr. Løbet var meget velbesøgt med omkring 300 ryttere til start på de forskellige distancer.

Jeg startede løbet meget dårligt ved at snorksove under masterstarten, og derved kom jeg til at lukke et hul på omkring 500 meter op til en frontgruppe bestående af Klaus Nielsen, Casper Saltoft, Johnni Junker, Rasmus Jessing og Benny Anderson, som var stukket fra start. Min elendige start var dog ikke overstået endnu, da jeg stod godt og grundigt på tværs på dagens første singletrack og følgelig indtog en position omkring nr. 15.

Da vi kom ud på lidt større stier var frontgruppen endegyldigt forsvundet i front. Jeg prøvede ret desperat at lukke hullet til de forreste. Dette resulterede i at en jeg havnede i en mindre gruppe bestående af Michael Grönbech, Jens Abrahamson, Mads Bødker og Benny Anderson. Det var primært Anderson og jeg der var lavede arbejdet i gruppen, da Bødker og Grönbech havde holdkammerater liggende i front.

Efter den første omgang af 19 km var hullet stadig stort til de forreste, som nu var blevet reduceret til 3, da Johnni Junker var faldet fra. Vi fortsatte arbejdet i gruppen bagved indtil midten på 3. Omgange, her fik vi tilslutning af yderligere nogle t-bikes ryttere og Jakob Lauritsen angreb fra vores gruppe. Jeg stak med og øgede tempoet så meget på singletracken, at han ikke kunne holde hjul.

Ved starten på den sidste runde af 19 km havde jeg ca. 20 sek. hul til Michael Grönbech, som havde sprængt gruppen bagved og passeret Lauritsen. Dernæst fulgte en tæt kamp, hvor jeg var stærkest på de flade stier, og smed en smule i singletracken. Bedst som jeg nervøst sad og kiggede mig over skulderen passede jeg Saltoft i grøftekanten med en knækket kæde og senere en tydelig kold Rasmus Jessing. Dernæst drejede jeg gashåndtaget i bund og kørte mig altså til 2. Pladsen i løbet. Klaus Nielsen var særdeles suveræn oppe foran og vandt med næsten 13 min til mig!

Alt i alt et godt resultat på en dag, hvor jeg fik det optimale ud af en elendig start og nogle ben som ikke føltes specielt kampklare fra dagens begyndelse.

Slagelse MTB fortjener enormt meget ros for løbet, som på alle måder var velorganiseret, med super forplejning, flotte podie- og lodtrækningspræmier samt generel god organisation.

Søndag gælder det GHOST bikes XCO, jeg håber at benene er lidt skarpere fra start…

  1. RWJ siger:

    Jeg kommer - så du får vel din standard 2. plads.


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)