30.10.2007 16:38
3. plads til låns

Efter dagens etape har Michael for en periode på 24 timer lånt løbets 3. plads til Tim Bennet fra Team Flight Centre.

Tingene udviklede sig ikke helt efter planen i dag. Det bliver Bettin der sætter dagsordnen da han kigger rundt i feltet efter de folk han vil have med. ”Ready?” Også bliver der ellers kørt med alt hvad mesteren har efter 2 km, og frem til der er opbygget et forspring på 6 min til 2. gruppe. Michael ser tidligt at han ikke skal med i forreste gruppe sammen med Bettin, Joachim, Rucker og Carlsen. Han sætter sig med Fojtik, Sibl og Bennet, som er dem han skal holde styr på i den samlede stilling.

Sådan ser grupperne ud frem til 2. depot ved 60 km. Ruten er usædvanligt belagt med corrugations. Det kan sammenlignes lidt med sandbunden på stranden, med meget tætsiddende pukler. Nogle af disse over 15 cm høje. Meget ekstreme forhold for rytterne som får presset sig selv og grejet til det yderste på denne del af etapen.

Michael mister sine to dunke i corrugations omkring 50 km. I varmen er dette medvirkende til at han ”går helt kold” og må slippe sin gruppe. Ved 2. depot har Bennet gruppen omtrent 6 min til ham. Michael bliver fuldt tanket med cola og Red Bull og en ekstra dunk da han kommer alene frem. Temmelig hurtigt bliver benene igen varme og jagten går ind på forsvaret af 3. pladsen.

Forrest sidder Carlsen og trækker ca. 50% for sin gruppe og da han som den eneste har en hjælper på 4. og sidste depot viser han sig som en stor sportsmand, og får soigneuren til at give han udbrudskollegaer reservedunkene.

Michael er kommet frem til de lange seje km ind mod Cooktown, hvor modvinden er stabil og hvor det er stort set umuligt at køre tid ind når man sidder alene. Han vælger omkring 110 km at vente på belgieren Roberto, som også var en stor hjælp på 7. Sammen får de et godt samarbejde som først slutter ved den ubarmhjertige opstigning til udsigtpunktet som James Cook brugte til at overskue bugten i sin tid.

Først på toppen bliver Stefan Rucker efterfulgt af Bettin, Joachim og Carlsen. Derefter kommer rytterne enkeltvis op af bjerget i en vanvittig kraftanstrengelse. Bennet, Sibl, Fojtik og efter 21 min kommer også Michael frem til de 15 trin op til toppen. Det er et smukt sted vi slutter, men hold da op hvor er det svært at komme derop, er kommentaren lige efter afslutningen.

Sidste etape i morgen er også årets sidste løb for drengene. Der skal køres med alt der er tilbage, og håbet er at heldet kan vende en lille smule til dansk side.

Rasmus


  1. Linda siger:

    Så er der nyt fra Australien. Michael ind som nr. 5 på 9. etape og Agger ind som nr. 6. I den samlede stilling kravler Michael op som nr. 4 og Agger ligger nu nr. 11.


  2. Linda siger:

    Ud fra en nyhed på cyclingnews.com kan jeg se, at Michael ikke er blandt de første 3 i mål... Men ellers ved jeg desværre ikke noget endnu.


  3. Margit og Anders siger:

    Vi holder vejret Michael - du må finde de sidste reserver frem og så lidt held oveni. Vi sender dig alle mulige gode "energier" - du har virklig fortjent at komme hjem med et stykke metal - håber det lykkes dig. Glæder os til at se dig i DK.


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)