29.10.2007 12:47
En gave fra en stor mester

Et afsindigt ridt fra Mt. Mulgrave til Laura resulterede i dag i Michael’s hidtil bedste placering i årets Croc, og et avancement til 3. pladsen i verdens hårdeste MTB-løb.

Ruten ud fra vores hyggelige lejrplads i Mt. Mulgrave gik gennem bushen på en lille skovvej, hvor feltet ret hurtigt blev splittet og hvor bilerne slog 4-hjulstrækket til. Dagens etape var, med sine 148 km, løbets længste. Heldigvis kørte rytterne i dag i lidt mere skygge end de tidligere dage, og samtidig var der en smule skyer på himlen, hvilket tog toppen af varmen. Ikke at det blev direkte opholdsvejr af den grund. Computerne har målt 42 grader i gennemsnit over dagen.

Tjekken Sibl prøvede flere gange fra start at komme afsted. Alle gange skete det når Bettin sad med problemer eller skulle tisse, og han var absolut ikke populær i feltet. Hvergang Sibl forsøgte sad Michael og Allan og hjalp Bettin med at lukke, og dette var med til at springe gruppen. Tilsidst sidder dem vi kender fra top-10 tilbage og da Stefan Rucker for anden dag i træk må til pumpen er det pludselig lidt at køre efter for Michael.

Desværre punkterer Allan inden 2. depot ved 60 km og da grejet svigter bliver resten af etapen kørt uden Masters-førertrøjen i førergruppen.

Det lykkes for Michael at få sat Tim Bennet bagud, og dermed få fjernet den trussel der lå i at have han 5 sekunder efter i den samlede stilling. Sibl bliver ved med at stikke, og får til sidst et hul. Han kommer til at køre over 50 km alene ind til Laura, mens 5-mandsgruppen jagter med Michael i front. Omtrent 45 af de sidste 50 km sidder han og trækker gruppen med bl.a. Bettin og Fojtek.

Sibl vinder etapen. 2 km fra mål kommer Michael’s gymnasieitaliensk til sin ret, da han hører Bettin fordele pladserne. ”En, to, tre, fire. Ingen sprint.” Og med en stram mine peger han igen på Michael: ”Uno”.

Bettin er feltets ”capitain du route”, og når han giver sådan en melding, så bliver den overholdt. Især nu hvor Sibl sad foran.

Fantastisk syn at se den røde trøje komme om hjørnet forrest i gruppen og over stregen jubler vi sammen, mens der bliver hældt vand, cola og protein på ham. Michael er superglad for resultatet. Super sur over den måde Sibl har kørt etapen på. Og til John Flynn på cyclingnews bliver der ikke lagt fingre imellem da han bliver interviewet. Der er bare ingen respekt for tjekken, hverken som sportsmand eller som menneske.

Senere på aftenen bliver der lavet en aftale med Kristi på Dream Team, at hvis hendes drenge i morgen får brug for hjælp til at hente tjekker, så er de danske drenge der for dem.

Carlsen kommer i mål, fuldstændig udmattet ca 15 min efter de første. Han har reddet sin massive føring i Masters, og skal op og hente endnu en ny trøje på podiet i aften.

Jakob Agger har generelt en meget hård dag, men får kørt en 10. plads hjem. Dermed skulle hans flotte placering være forsvaret. Samtidig har Onkel Joakim en meget dårlig dag, og giver dermed Jacob muligheden for at angribe endnu en plads i klassementet på de sidste etaper.

Det er med stor tilfredshed at vi ser Rucker kommer i mål ca. 45 min efter de forreste, og han er dermed også ude af klassementet. Michael kan på den konto avancere den eftertragtede plads op som nr 3.

6 timer efter de første ryttere kom der stadig folk i mål. Det er svært at forestille sig hvordan de har det efter så lang tid i den varme vi oplever. Mark Herremans er her kl 20, endnu ikke i mål.

Vi har fået besked om at de to sidste etaper begge er blevet forlænget med 12 km. Dette blev modtaget lidt blandet. Carlsen vil egentlig gerne at de var blevet forkortet i stedet. Men samtidig lægger 9. meget godt til danskerne, og så kan det måske blive en fordel.

I morgen venter endnu en dag i varmen. Det ser ikke ud til at blive koldere og terrænet som skal gennemkøres minder meget om det rytterne kæmpede sig igennem i dag. De første 100 km i hvert fald. Der efter er det ca, 50 km asfalt ind til Cooktown. Efter sigende i stærk modvind.

Kryds fingre

Rasmus


 1. Iver og Lea siger:

  Kom så champ - you touch the tralala - Lad smerten være din nærmeste og vrid kæden til højre. Du er snart i mål! Kæp det bedste du har lært! Hilsner fyldt med glycogen fra sjællandsgade


 2. Linda siger:

  En hilsen fra en meget, meget træt kriger i Australien. En etape med en placering som nr. 8.... Desværre ryger han vist nok ned i den samlede placering som nr. 5! Heldigvis ved godt mod og klar på at angribe igen i morgen, hvis benene er klar igen.


 3. Erik siger:

  Super flot Michael!! Det er VERDENSKLASSE det du præsterer!! Bliver mega spændende at følge de sidste etaper :-)


 4. Margit og Anders siger:

  Py -ha Michael - du er en sand mester til at skabe alt fra "styrtende" billeder på nethinden over ulidelig spænding til forrygende resultater! Held og lykke med at holde pladsen på skamlen!


 5. Christian Poulsen siger:

  RESPEKT til alle drengene og hjælperne!! Giv den fuld gas og hold humøret højt, glæder mig til at høre historier om turen ved en senere lejlighed.. Mojn fra det grå Kolding.


 6. köser siger:

  For fanden da.... kom så - det helt vildt! Man sidder her i DK og stjæler øjeblikke hele tiden i praktikken, for at tjekke internettet... ikke populært hos vejlederen! Held og lykke de sidste etapper


 7. Mor og Far siger:

  Hej Michael Vi glæder os rigtig meget på dine vegne, nu håber vi bare du holder placeringen hjem. Det er svært at forstå at I kan klare at køre i den varme... God tur og hils Rasmus


 8. RWJ siger:

  Vi glæder os meget til at se havet igen. Michael har stadig krudt i benene til de sidste etaper, og jeg skal prøve at vende tilbage med morgendagens resultat så I har det når I står op. jeg hopper i seng ligesom drengene.


 9. Linda siger:

  Glæd jer så meget til at se Cooktown! Det bliver så vildt...! Og Michael, kom så - jeg kan slet ikke holde ud at være her hjemme... Linda


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)