29.10.2007 12:40
6. etape

I dag har feltet bevæget sig fra Chillagoe og yderligere nordpå. Etapens flade karakter gjorde ikke anslag til angreb fra de danske deltagere.

Men derfor blev det ikke en nem dag. Endnu engang måtte Michael starte etapen med udsynet til at strandet hjælpebil. Denne gang bestod problemet i et fladt baghjul. Det blev dog lavet og der var bemanding på alle depoter.

Etapen var temmelig flad og hurtig. Efter ca. 25 km stod Stefan Rucker med en af hans sjældne punkteringer. Som pro er det ikke nødvendigvis noget man er vant til at tage sig af. Og Stefan brugte 11 minutter før han igen var i sadlen. Dette betød et tidstab på 6 min ved etapens slutning. Udmærket for Michael’s podiechancer.

Højt tempo og ingen alvorlige udbrud medførte at der blev kørt med et hovedfelt på ca 20 ryttere i front. Michael har enorm respekt for de 3 kommende etaper og skulle absolut intet i dag. Da Benoit Joachim stikker midt på etapen er det reelt et angreb på Michael’s podiemulighed, men de kræfter der skulle bruges på at køre et gab på 2 min ind stemmer ikke overens med, at de store drenge kan komme ind med halve timers forskel i morgen og dagene fremover.

De to tjekker Sibl og Fojtek var meget opsatte på at køre Benoit ind og var flere gerne henne og spørge Michael hvorfor han ikke arbejdede. Og så sad de ellers og forsøgte med nogle halvhjertede forsøg hele dagen. Dette vil formentlig straffe dem begge i morgen. Det ville jo være rart.

I dag blev varmen for alvor hård. Der meldinger om 49 grader, og der virker slet ikke urealistisk at det er tilfældet. Rytterne lider i sadlerne. Os på depoterne lider i solen. Det er stort set umuligt at få andet end varmt vand efter kl 10. Puha.

Vi har slået lejr i Mt. mulgrave hvor en lille flod har holdt kropstemperaturen nede det meste af dagen. Stort set alle har plasket rundt og prøvet at få lidt fred for det brændende sol. Vi blev velsignet med lidt overskyet vejr kl 17, og her til aften er det ved at være opholdsvejr. Det er vel kun 30 grader her et par timer inden sengetid.

Kryds fingre i morgen. Det bliver rigtig varmt og rigtig hårdt for drengene.

Rasmus


  1. RWJ siger:

    Takker - jeg gør mit bedste.


  2. Mammen siger:

    Så er det nu Myggen - podiet venter, og det samme gør din fan-skare i DK. Frem med gladiator stilen - nu skal de straffes. Held og lykke og fuld gas - også til dig WALS...


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)