24.10.2007 15:36
En nem etape i helvede

Hvad der ellers skulle være årets nemmeste etape, viste sig direkte ud af startboksen at skulle blive en rigtig hård omgang, hvor varmen spillede en stor rolle. Set fra følgebilen af Michael’s hjælper, Rasmus, virkede det nærmest ubarmhjertigt.

På årets anden etape af Crocodile Trophy blev der fra start meldt klart ud fra Bettin: I dag ofrer jeg holdet for at holde det samlet. Direkte besked til Allan.

Alt andet lige må det siges at selv samme, gjorde sine ord til skamme ved at stikke af sammen med Rucker og Ondrej Fojtek efter bare 5 km. Med rytternes ord blev der kørt i højre og venstre indtil de tre fik formet dagens førergruppe og Michael og Allan fik formet forfølgergruppen med 2 andre, Tim Bennet fra Flight Centre og Valentin Zeller (Prins Valinant).

Der blev kørt helt afsindigt stærkt hele vejen til 1. depot. Dette indvarslede, at der ikke ville blive tale om en nem etape. Vores venner, Jacob og belgiske Christophe fik etableret sig sammen med ca. 12 andre i det der nok blev dagens hovedfelt. De indgik i jagten på de førende.

I første depot er de 3 ca. 3 min foran Groupe Borup. Det er også her jeg i depotet oplevede at få en ordentlig skideballe, mens jeg hjalp Benoit Joachim (Onkel Joakim) med at smøre kæde. Hjælpen var god nok, men der skulle bare skældes ud. Ja ja, det er sgu også tarveligt at give de nærmeste konkurrenter den hjælp deres egne folk ikke kan supplere.

Tempoet blev ikke sat ned på de næste km, som ledte ind mod regnskoven. Gruppen med Jacob og Christophe, som også talte 2-3 af drengene fra Dream Team begyndte at lukke til Groupe Borup. Det lykkedes dem at lukke en kort periode, før Michael var nødt til at sætte tingene på plads sammen med Allan og sprængte det hele i stumper og stykker.

Det fantastiske scenari ind mod Koombaloomba Dam blev ikke ligefrem nydt af rytterne. Etapen vindes af Stefan Rucker. Michael taber til sin store frustration i spurten til Tim Bennet, men holder Onkel Joakim bag sig. Så 5. Plads til ham de engang kaldte ”Emuen fra Skejby”, mens Allan Carlsen måtte slippe på den sidste stigning og kommer ind 30 sek efter. Dette gav faktisk Michael karrierens første sejr over Carlsen. Så ved vi det.

Det var nogle meget trætte ryttere vi fik i mål – efter årets nemmeste etape. Der blev kørt rigtig rigtig stærkt hele dagen, løbet har virkelig vist sig fra sin hårdeste side med meget høje temperaturer og rødt støv, som var svært at få af tøj og ansigter efter løbet.

Men lejren er slået op. Og så mange slanger skulle her ikke være.

/Ramus


 1. Mammen siger:

  6 - 5 - 4 - det trækker op til en god weekend;-) Fuld gas Myggen....


 2. RWJ siger:

  Vores venner blogger også: http://claus-crocodile-trophy-2007.blogspot.com/


 3. RWJ siger:

  Kæden er stram. Trådet er tungt. Stemningen god og forventninger store.


 4. Linda siger:

  Så er der nyt igen! http://www.cyclingnews.com/mtb/2007/oct07/croctrophy07/?id=results/croctrophy073 Michael blev nr.4 på en lang og hård etape med to punkteringer


 5. Rasmus Mejer siger:

  Super fedt at hører fra jer. Hold kæden stram og hovedet koldt.


 6. lars siger:

  Hvor er det fedt at følge med i det her. Jeg gælder mig til vi forhåbentligt også på et tidspunkt får en dansk sejer.


 Navn

 Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)