23.10.2007 17:20
Croc n’ Roll

Med Allan Carlsen på 2. Pladsen efter løbets første etape bliver der noget at følge med i de næste 10 dage mens der køres Crocodile Trophy.

Man kan endnu ikke snakke om dansk dominans i dette års udgave af Crocodile Trophy. Men hvis de da ellers kendte til kakkelovne I Australien, ville de vide at der nu var lagt i den. Allan Carlsen sluttede nr. 2 ca. et minut efter vinderen Mauro Bettin. Jeg selv blev 6’er cirka 7 minutter efter, og Jacob Agger sluttede nr. 11 på hans første crocodile etape.

Dagen startede ellers i vanlig Crocodile stil med at bussen med ryttere fra Cairns mod Mareeba måtte vende om for at hente dem man havde glemt. På de første neutraliserede km kørte pacecar’en så forkert, og så var stilen ligesom lagt.

Det var et fornuftigt lavt tempo, der blev lagt ud med efter løbet blev givet frit. Men efter få km ville Allan det anderledes og skruede håndtaget i bund. Bettin og Rucker satte efter i et hæsblæsende tempo, og de tre fik hurtigt skabt et hul. Stefan Rucker sagde i feltet, inden de stak, at hvis det havde været det her tempo sidste år, så var der en der var stukket. Allan: ”Let do something about it”.

De første 36 km ind til første depot lå en samlet gruppe, Groupe Borup, på ca. 20 stabilt samlet efter de førende. Men da de første stigninger viste sig ved 40 km blev både førergruppe og forfølgerne splittet i atomer. Jeg fik hentet Rucker på de sidste stigninger, men han fik lidt luft igen på det sidste flade stykke og slutter lige foran mig.

Det var en meget hård anden halvdel af etapen, og der var flere store rister og sår, der blev behandlet i teltlejren. Hårdheden blev ikke hjulpet af at depot 2-bilen ikke kom frem inden rytterne. Og dermed fik vi slet ikke noget depot 2. De officielle biler var heldigvis gode til at give os af deres vand.

Cheers

Michael Michael

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)