09.10.2007 13:14
DM MX

Den danske sæson blev afsluttet i søndags med DM i MX. Det meste af den danske elite stillede til start, og Sif-cykling havde disket op med en rigtig lækkerbisken af en rute med masser af singletrack og højdemeter.

Jeg kom godt af sted fra starten, og vi sad meget hurtigt 7 mand i frontgruppen. Dette dog mest takket være Allan Carlsen, som virkeligt skruede op for turboen fra start. Efter små 10 kilometers kørsel blev frontgruppen splittet igen, på noget singletrack. Forrest fløj Benjamin Justesen, Fuglsang og Bonne af sted, mens jeg sad sammen med Vesterlund lidt længere tilbage.

Allerede efter kort tid begyndte mit baghjul dog at sige nogle meget mærkelige lyde, hvilket viste sig at stamme fra et defekt friløb. Resultatet blev at jeg måtte slippe de forreste og kun akkurat kunne holde mig til anden gruppe. I dagens første depot fik jeg mig et nyt baghjul, men måtte desværre smide gruppen mens jeg skiftede hjulet.

Iversen viste god klubånd og ventede på mig, og sammen forsøgte vi at nå tilbage til anden gruppe. Desværre lykkedes det ikke umiddelbart at komme op til gruppen igen, og så begyndte moralen og tempoet at dale en smule på de næste 20 km singletrack.

Ved udgangen til de sidste 30 km fik jeg besked på at jeg havde ca. 1 minut op, og så tænkte jeg at jeg ligeså godt kunne forsøge at åbne lidt op igen. Resultatet blev at jeg på de næste 10 km først hentede Bachmann og så Simon Tarp. Jeg havde Peter Bech inden for 45 sek, men så slap kræfterne desværre også op.

I mål måtte jeg konstaterer at jeg måtte nøjes med en 8. plads, et resultat, som var et stykke fra den top-5 målsætning, som var ambitionen før løbet.

På positiv siden tæller at formen fortsat føles rigtig god og at jeg ikke føler mig udbrændt løbsmæssigt.
Det er lidt hårdt for hovedet at blive ved med at træne så mange timer som det bliver til lige nu, men jeg kan også se lys for enden af tunnelen, da mit fly til Cairns afgår lørdag aften. Herefter kan jeg garantere at det ikke er svært at finde træningsmotivationen når først der er 35 graders varme igen.

Sif-cykling slap samlet set godt fra løbet, og ruten lever absolut op til de ambitioner som klubben giver udtryk for i forhold til at skabe internationalt løb på sigt, terminen er lovlig sen, men det kan der jo ændres på.

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)