03.09.2007 09:14
NM XCM

Bockstensturen i Varberg udgjorde årets NM i XCM. Det var 3. gang jeg kørte Bockstensturen, og det var som altid et absolut super løb.

Organisationen bag løbet er rigtig god og ruten gennemkører et rigtig godt MTB terræn. Der er ikke så mange højdemeter, men der er en del singletrack undervejs på de 100 km.

Ruten er opbygget således at de første 20 km. køres på overvejende grusveje, derefter følger 60 km singletrack inden de sidste 20 km igen køres på større veje.

Vi havde en stiv kuling i ryggen på de første 15 km, hvilket ret hurtigt splittede feltet, vi havde ret meget fart på så da jeg kiggede på min computer efter de første 15 km var der gået 22 min!
Herefter ramte vi en "svampet" sti, som splittede frontgruppen yderligere. Mine ben var ikke friske nok til at følge frontgruppen, så jeg kom i stedet til at sidde i en lille en gruppe med 3 svenskere, Bachmann og Vesterlund.

Vi fandt ind i et fint samarbejde, hvor svenskerne godt nok ikke bidrog med alverden. Vi var enige om at tage det konservativt, og så prøve at skrue lidt op for gassen mod slutningen. Med 35 km til mål var gruppen blevet reduceret til Vesterlund, en svensker og undertegnede. Mine ben var nogenlunde ok, indtil der pludselig var en eller anden der trykkede på off knappen, og så måtte jeg se gruppen forsvinde, og både den ene og anden rytter ryge forbi bagfra.

Ghosten begyndte samtidigt at lyde meget mærkeligt og efter lidt tid begyndte jeg at have problemer med at skifte gear. Efter yderligere 15 km. var det definitivt slut med at skifte gear og jeg valgte derfor at slutte dagen i den sidste feed zone.

I mål fik jeg tid til at se cyklen lidt efter i sømmene og måtte desværre erfare at rammen var knækket. Til min store glæde har Ghost dog allerede meddelt, at en ny er på vej fra Tyskland. Her dagen derpå er jeg lidt skuffet over ikke at kunne fuldføre løbet, men benene var ikke til et top resultat alligevel.

Nu venter en uges tiltrængt ferie fra cyklingen, herefter står den på 100% fokus på forberedelserne til Crocodile Trophy, resultaterne der evt. måtte komme i efteråret er bare en bonus.

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)