21.08.2007 11:01
DM XC 2007

DM i XC blev afviklet i søndags i Viborg. Viborg Cycling havde lavet et meget flot arrangement, som tillige blev tilsmilet af noget så usædvanligt som solskin og tilskuere. Jeg slap nogenlunde helskindet igennem dagen med en respektabel 8. plads.

Ovenpå en uge hvor benene i meget høj grad havde meddelt, at de var godt og grundigt slidte ovenpå VM, stillede jeg onsdag til start til GHOST cuppen i Kolding. Jeg havde på forhånd ikke de store forventninger til løbet, og benene viste sig ikke helt uventet at være totalt smadrede.

Dagen efter tog jeg bilen til Viborg og rullede et par omgange på DM ruten, benene var mærkbart bedre, men dog stadig et godt stykke fra toppen.

Fredag og lørdag rullede jeg stille og roligt et par timer, og håbede på at jeg kunne nå at få restitueret til søndag.

Jeg ankom til Viborg og blev mødt af et flot målområde som emmede af liv og cykelløb – fedt!

Seedningen var mildest talt mærkværdig, men jeg fik mast mig godt frem i rækkerne og var klar til 2 timer i zonen, på en rute som var både hård og teknisk – præcis som en DM rute skal være.

Jeg kom relativt godt af sted omkring top-15, men benene begyndte allerede at brænde godt og grundigt på den første opkørsel. På det næste stykke singletrack følte jeg at jeg kørte uendeligt langsomt, samtidigt med at smerterne i lunger og ben tiltog betragteligt. De næste 2 omgange var meget hårde og følelsen af, at der ikke var ”hul igennem” allestedsnærværende.
Jeg lå placeret som nr. 11 med et lille minut op til en gruppe med Bachmann, Tarp og Bech. På 4. omgang var det som om benene vågnede op igen, og jeg kunne pludseligt begynde at forcere tempoet en smule. På de næste 2 omgange hentede jeg først Bachmann, dernæst Bech og til sidst Tarp.

På løbets 6 omgang blev jeg hentet af en utrolig stærkt kørende Peter Riis med en omgang og derefter koncentrerede jeg mig om at holde min placering til mål. Dette lykkedes selvom jeg følte mig rigtig slidt på sidste omgang.

Jeg er rigtig godt tilfreds med dagen, jeg ville gerne have været et par placeringer højere op, men jeg føler at jeg fik det optimale ud af mine ben, som simpelthen ikke var restituerede nok ovenpå VM.

Viborg Cycling havde som sagt lavet et rigtig flot DM og sat en høj standard for afviklingen; og det er altså fedt at se at det stadig er basis i dansk MTB for at lave et klasse arrangement med masser af ryttere og tilskuere.

Mine ben er efterhånden ved at være kommet ovenpå igen efter weekenden, og jeg glæder mig til at give den gas i weekenden på hjemmebane til Cube Bikes 24 hours MTB. Dernæst venter NM i MX næste søndag i Varberg, inden jeg trækker stikket ud og koncentrerer mig om forberedelserne til Crocodile Trophy.

Foto: Søren Laursen

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)