14.08.2007 20:09
VM XCM Verviers

Efter en på alle måder meget lang dag, nåede jeg sent søndag hjem til Århus ovenpå årets VM i marathon i Verviers.

Opsættet omkring løbet viste sig ikke helt uventet at være meget imponerede. Da det meste meste af verdenseliten havde valgt at kigge forbi, og vejret samtidigt artede sig, var der alt i alt lagt i ovnen til en fantastisk dag på cyklen.

Iversen og jeg ankom planmæssigt til starten og efter en noget sommerfugle-i-maven præget opvarmning, blev jeg kaldt frem til start. I boksen stod jeg ved siden Sauser, Leuchs og Paulissen så jeg følte mig bestemt i fornemt selskab!

Kl. 08:45 gik starten, og i vanlig stil blev der givet gas fra starten. Jeg smed som sædvanligt en del pladser i starten, men fik ok skub i cyklen på den første lange bakke, hvor feltet blev sprængt, og nåede toppen omkring nr. 90. Herefter skulle vi ind på rutens første stykke tekniske singletrack, og da nogle af de forreste styrtede, opstod der en temmelig stor trafikprop. Efter lidt råberi, albueskub og eder på 27 forskellige sprog, løsnede det hele sig og vi kom ind på ruten.

På grund af den tunge regn op til løbet havde jeg ikke set den første del af ruten. Den viste sig dog at være tørret fint op, og i øvrigt bestå af noget super fedt singletrack. Faktisk bestod den af så meget singletrack, at det først var efter ca. 70 km, at der begyndte at komme større stykker ubrudt grusvej.

Efter min lidt tunge start, kom der godt gang i benene og jeg begyndte at hente ryttere ind igen. Ved 20 km. var jeg således tilbage i top-80 og 20 km senere tilbage i top-70. Ved 50 km mærket begyndte jeg virkeligt at føle at jeg havde skud i stængerne, og jeg begyndte for alvor at hente placeringer (herunder i øvrigt en af mine store helte Thomas Friscknecht!). Ved 70 km depotet følte jeg virkeligt at der var guld i benene og jeg fortsatte med at focere mit tempo. Prisen kom dog ca. 15 km senere, da jeg gik gevaldigt kold i 10 kilometer, da jeg ikke havde noget at spise. Denne lille forseelse kostede 10 placeringer.

I depotet fik jeg noget tiltrængt energi og rasede lidt over min rookie-fejl, inden jeg begav mig af sted på de sidste 15 km. Jeg forsøgte at køre en del af det tabte ind igen, men det blev kun til 3 ryttere. Således kunne jeg godt brugt rulle i mål efter 5 timer og 15 min i sadlen, som nr. 67.

I mål måtte jeg konstatere at min målsætning med at slutte i top-50 ikke blev opfyldt. Det lyder måske hult, men jeg føler faktisk at hvis jeg ikke var gået kold så havde det været realistisk. I målområdet kunne jeg også se Iver rulle i mål som nr. 74, 9 min efter. Så endnu et flot internationalt resultat af Iversen.

Deltagelsen i VM var endnu engang en kæmpe oplevelse. Det er specielt at få lov til at køre i rødt og hvidt, herudover gjorde de mange tilskuere langs ruten oplevelsen ekstra god.

Fremover står den på lidt hvile inden det i morgen går løs til GHOST cup i Kolding og DM på søndag i Viborg. Benene føles stadig meget brugte, så tiden må vise hvordan tingene arter sig!

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)