10.07.2007 15:30
WC XCM nr. 2

Dolomiti Superbike udgjorde 2. afdeling af årets World cup i MX. Som jeg skrev i sidste update køres løbet over 120 km, 5 bjerge og næsten 4000 HM.

Jeg lagde en anelse mere konservativt ud end sidste år, hvor jeg satsede hele butikken fra start og kom til at betale prisen mod slutningen.
Jeg havde fået start nr. 88, men kørte mig på den første stigning op omkring top-40. Benene føltes rigtig gode så jeg holdte den ret stram på den efterfølgende nedkørsel og fandt ind i et godt samarbejde med Björn Rondelenz fra Team Lingier-Versluys.

Efter en kort nedkørsel ramte vi dagens anden lange stigning. Jeg kørte igen konservativt og fandt mit eget tempo mod toppen, dette resulterede i at et par ryttere røg forbi, bl.a. et par af de små Full Dynamix Colombianere.
På toppen følte jeg mig ganske frisk og kunne igen få følgeskab af Rondelenz på den næste lange nedkørsel og i dalen mod næste stigning. I dalen fik vi følgeskab af endnu et par ryttere, men på den følgende stigning faldt gruppen fra hinanden og Rondelenz og jeg var igen alene.

På toppen af stigningen ramte vi et meget teknisk stykke, og jeg måtte desværre erkende at benene ikke var til at følge Rondelenz. Herefter sad jeg i lang tid alene, frem mod dagens korteste, men også mest stejle stigning på små 5 km. I bunden kom Daniel Gathof fra Team Vaude op til mig.

Jeg kender Daniel ret godt fra en fælles tur til Canada sidste år, så vi fugtes pæn ad mod toppen og på de næste flade 10 km. Med 10 km. til dagens sidste stigning og små 30 km. til mål kom en gruppen anført af Ivan Rybiyak fra Team Ravo op til os. Ivan Rybiyak havde åbenbart glem, at vi havde kørt over 4 bjerge, for tempoet blev skruet op til 35 i timen, og der blev det indtil vi ramte dagens sidste stigning.

For foden af stigningen fik jeg mine sidste dunke af Lea og Linda og så kunne jeg tage hul på dagens sidste 8 km opkørsel.

I starten gik det rigtig god, jeg satte ret let min gruppe, og hentede yderligere 3 ryttere. Med 2 km til toppen kom manden med hammeren dog forbi, og så måtte jeg nedtryk se 6 mand suse forbi på 2 km!

På toppen var jeg helt færdig, men tanken om, at der kun var 20 kilometer til mål som primært gik nedad højnede moralen.

Det lykkedes mig ikke at sætte flere placeringer over styr ind mod mål, og jeg kunne efter 5 timer og 30 minutter i sadlen glæde mig over en placering som nr. 41, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med.

I mål kunne jeg også glæde mig over Michael Iversens placering som nr. 56, et absolut top præstation taget i betragtning at det er hans første MX World cup – respekt!

Efter et godt lagt hvil blev bilen pakket og snuden vendt mod Frankrig, hvor vi befinder os nu. Dagen sluttede lidt besynderligt, da Iversen, jeg og vores bedre halvdele blev nødt til at overnatte under en motorvejsbro, da vi var for trætte til at fortsætte rejsen…

Søndag gælder endnu en World cup afdeling i MX her i Bourg d’Oisans, jeg vender tilbage med en lille update sidst på ugen.

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)