29.04.2007 21:15
Sif-cykling xc

Ovenpå en meget kaotisk uge, med alt for lidt tid til træning og restitution, stilede jeg i dag til start til Sif-cykling xc.

Min nye GHOST carbon Lector var ankommet i fredags, så jeg glædede mig til at fyre den af på den nye cykel, samtidigt med at jeg var lidt skeptisk i forhold til den fysiske formåen på den nye cykel.

Jeg lavede en rigtig fin start og kom ind på dagens første stykke singletrack som nr. 2 efter Bachmann fra 1900MTB. Allerede på dagens første stigning kunne jeg mærke, at benene faktisk var ganske gode, og jeg fik lavet et pænt hul til Bachmann, Vesterlund og Bech på de næste pladser.
Efter den første runde på den hårde og tekniske rute havde Vesterlund og Bech dog lukket hullet til mig igen, og jeg måtte desværre også se dem forsvinde væk på en lang stigning.
Jeg følte dog at jeg fortsat havde godt skub i den nye cykel, og det kom derfor også lidt bag på mig at Jakob Agger fra 1900MTB pludseligt sad på mit hjul.

Løbets næste 3 omgange blev kørt med Agger på mit hjul, og vi var faktisk ret tæt på at lukke hulet op til Vesterlund og Bech. Jeg var ikke på noget tidspunkt i stand til at ryste Agger af mit hjul, vi gik derfor samlet ud på sidste omgang, med Vesterlund forrest og et lille minut op til Bech på 2. pladsen. På en af de lange stigninger satte jeg et lille ryk ind og fik hul til Agger, på toppen fik jeg at vide, at der kun var 30 sek. til Bech og jeg håbede på at jeg kunne nå at lukke hulet på den sidste halve omgang. Disse ambitioner blev dog knust kort efter, da min saddel knækkede af og jeg kunne derfor se Agger flyve forbi og Bech forsvinde forude.

Jeg må er kende at skuffelsen over at være så tæt på podiet og så miste det hele blev for meget, og jeg rullede derfor surmulende tilbage til målområdet med en meget bitter smag i munden.

Defekter er som bekendt en faktor man må regne med i MTB, men det gør altså ikke frustrationen af at blive ramt af dem mindre. På positivsiden skal dog nævnes, at GHOSTen var rigtig fed og aggressiv at køre på, så med lidt tilvænning (og en ny saddel!?) så skal den nok blive en ny og trofast følgesvend…

     Navn

     Hvordan forkortes mountainbike? (Skriv med småt, filter mod bots)